Od početka školske godine Gimnazija „Fran Galović“ sudjeluje u projektu prekogranične suradnje popularno nazvanom CHEC. Partneri u projektu su Gimnazija iz Churga, Umjetnička škola iz Nagybajoma i naša Gimnazija. Projektom su obuhvaćena neka područja znanosti, sporta (rukomet) i plesa (moderan i tradicionalan).

U subotu, 19. svibnja 2018., učenici Gimnazije otputovali su u Nagybajom na plesni kup središnje regije Mađarske. U samom natjecanju sudjelovalo je više škola iz Mađarske te naši gimnazijalci Dunja Galinec i Marko Šimek.  U konkurenciji od deset parova u svojoj kategoriji osvojili su zlatne medalje u standardnim i latinoameričkim plesovima. Ovo su ujedno prve medalje i pehari iz sportskog plesa u povijesti Gimnazije pa će ovaj izvanredan uspjeh ostati zauvijek zapamćen.

Nakon turnira bio je organiziran posjet tamošnjem muzeju gdje su učenici mogli saznati nešto više o mađarskoj povijesti. Ljubazni domaćini pripremili su i malo iznenađenje za sve sudionike mobilnosti odvevši ih u jednu od najpoznatijih slastičarnica u Mađarskoj i počastivši ih finim sladoledom.

U popodnevnim satima učenici su sudjelovali u plesnim radionicama iz latinoameričkih i tradicionalnih plesova. Sve plesove izvodili su u hrvatsko-mađarskoj kombinaciji plesnih parova što im je omogućilo da puno komuniciraju i bolje se upoznaju. U radionici su osim Dunje i Marka sudjelovali i Gordan Grgić, Iva Kolonić, Lorena Plavšić, Monika Klarić, Lucija Šestak, Matea Havaić, Rafaela Čuni, Ivana Lukunić, Antonia Galinec, Lucija Živko i Borna Igrec uz budno oko profesorica Lore HaboteMarine Tomac-Rojčević.

U večernjim satima slijedio je „Gala program“ na kojem su nastupili najbolji plesni parovi iz Umjetničke škole Nagybajom, ali i naši Dunja i Marko.

Bio je to još jedan prekrasan dan pun novih prijateljstva i plesnih koraka.

Marina Tomac-Rojčević, prof.

 

Komentari