Marta Kunštić, učenica 1. d razreda, plasirala se u finale HIPPO međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika kao jedina predstavnica Hrvatske u svojoj kategoriji (HIPPO 4 – CEFR B1), a ovako nam je opisala svoje iskustvo.

HIPPO je međunarodno natjecanje iz engleskog jezika. Održava se već šest godina, a od prošle i ja sudjelujem u njemu jer nam je moja tadašnja osnovna škola to ponudila. Činilo se kao dobra prilika, ipak nije loše na nekoliko dana otputovati u Italiju. Tako sam i prošle i ove godine odlučila sudjelovati. Prošla sam preliminarnu rundu pa sam išla na polufinale. Za nas se ono održava u Križevcima. Iskreno, obje godine mislila sam da sam ga gadno zeznula, ali na kraju je sve ispalo super. Sada već dvije godine idem u Lido di Jesolo na finale. Prošle godine upoznala sam mnogo zanimljivih mladih iz cijelog svijeta, a čini se da će tako biti i ove godine. Nažalost, ne vidim mnogo poznatih imena na listi, ali to barem znači da ću upoznati mnogo novih ljudi.

Moram priznati da sam potražila sve natjecatelje na internetu da vidim tko mi je konkurencija, čine se zanimljivim osobama.

Moj put do Italije nije ništa u usporedbi s natjecateljima koji putuju iz Mongolije i Južnoafričke Republike. Sretna sam da postoji internet tako da i dalje komuniciram s ljudima koje sam upoznala prošle godine. Koliko vidim, raspored finala sličan je prošlogodišnjem. Hotel je i dalje predivan i doslovno minutu od plaže, a Lido di Jesolo i dalje je predivno mjesto. Konkurencija je vrlo velika, ali nadam se da će sve dobro proći, a ako ništa drugo, idem na mali odmor u Italiji. Predlažem svima da se sljedeće godine prijave za natjecanje jer je stvarno vrijedno iskustvo. Finale je prošle godine bilo odlično organizirano, a vjerujem da će tako biti i ove.

Komentari