Ove godine održan je šesti Talent-show, a ono što ga čini posebnim jest međunarodni karakter. Naime, ove godine Gimnazija „Fran Galović“ sudjeluje u projektu prekogranične suradnje CHEC te su u sklopu projekta na ovogodišnjem Talentu nastupili i predstavnici iz Csurga i Nagybajona iz Mađarske. Naši gosti predstavili su se umjetničkim i tradicijskim plesom te sviranjem.

Naglasak i ovog šoua bio je na talentiranim mladim ljudima koji nas okružuju, kako u Gimnaziji tako i u drugim školama našega grada. Ove godine za svoj su nastup nagrađeni sljedeći sudionici:

Prvo mjesto: Šimun Benedikt Kopričanec, učenik Osnovne škole „Đuro Ester“ (izveo je vlastitu skladbu, i to uglazbljene stihove svoga oca)

Drugo mjesto: Sara Forjan, učenica Osnovne škole „Đuro Ester“

Treće mjesto: Dorotea Čvagić i Lucija Đaković

Najbolja interpretacija: Sarah Posavec

Najoriginalnija izvedba: Lucija Đaković i Rafaela Čuni

Najbolji umjetnički dojam: Dorotea Čvagić i Lara Vondraček (izvele su plesnu točku)

Najbolje autorsko djelo: Patrik Ivačić (predstavio se filmom za koji je sam skladao i glazbu).

Kako je projekt pokrenula profesorica glazbene umjetnosti Darija Kivač, zamolili smo ju za kratak osvrt na ovogodišnju smotru talenata naše škole i grada.

„Moram naglasiti da sam uvijek ponosna na sve sudionike, koji svake godine hrabro stanu na pozornicu Doma mladih i ostavljaju srce na toj pozornici. Dvorana je uvijek puna do zadnjeg mjesta, a publika divna svake godine te svojim pljeskom uvijek dodatno potakne natjecatelje.

Kao organizator Talent-showa izrazito sam ponosna i sretna što imam priliku raditi s divnim talentiranim mladim ljudima. Oni su mi ujedno i motivacija da nastavim dalje jer sve je ovo upravo zbog njih. To je njihova prilika da se prezentiraju u novom svjetlu i izraze sebe umjetnošću.

Nadam se da ćemo Talent-show održavati još dugo i da ćemo svi zajedno uživati u novim mladim nadama koje nas okružuju.“

Darija Kivač, prof.

Dominik Dedić dio je Talent-showa od samoga početka, a otkad je završio gimnazijsko obrazovanje, redovit je član žirija.

„Prije svega, moram reći kako je Talent-show sada već jedan tradicionalan događaj naše gimnazije i kao bivšem učeniku, drago mi je vidjeti da učenici i dalje žele pokazati svoje talente. Smatram da ima puno talentiranih ljudi i nadam se da će se iduće godine i novije generacije sudjelovati (ovo je već sada „uhodana ekipa“) i potrebni su nam novi talenti.“

Dominik Dedić, član žirija

Profesorica Marina Njerš uključena je u organizaciju priredbe također od njezina prvog izdanja te nije propustila ni ovogodišnje okupljanje u Domu mladih.

„Kao i svake godine natjecatelji su pripremili raznolik program. Teško mi je bilo odabrati najbolje. No Šimun Benedikt ove je godine rasturio. To je i publika pokazala svojim pljeskom. Jako mi se dopao i Patrikov film. Posebno raduje suradnja velikog broja učenika koji se pojavljuju u njemu. Ali i ostali su natjecatelji bili odlični. Uistinu imamo brojne talentirane učenike. Već se radujem sljedećoj godini!“

Marina Njerš, prof.

Prilog pripremila: Magdalena Dedić, 4. b

Fotografije: Manuela Dedić

Komentari