Prošli su nas četvrtak posjetili članovi igraonice za darovitu djecu predškolske dobi „Lumenkići“  iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ zajedno sa svojom tetom gospođom Bojanom Kežman. Radionice su pod budnim oko profesorice Mišele Lokotar pripremile učenice 4. b razreda Petra Bojanić, Klara Strbad, Paula Jedvajić, Lea Kotur i Petra Balija, a Ivan Kuzmić, učenik 2. c razreda, za ovu je posebnu prigodu smislio i nagradnu pitalicu. Mališani koji su sudjelovali za nagradu su dobili šaku slasnih bombončića.

Pitalica:
„Bok svima! Ja sam Vinko. Oprostite mi, ali jako sam umoran kad cijeli dan nosim svoju jednodijelnu, asimetričnu kućicu. Pričekajte samo da mi uđe malo kisika u pluća. Neću obići cijeli razred jer bi mi dugo trebalo pa ću vas samo pogledati svojim očima koje se nalaze na ticalima. Ima li tko možda nešto za jelo jer moja trenica već jako dugo nije ništa osjetila. Znam da samo tražim nešto, ali ima možda ovdje nekog tko zna masirati stopala? Krećem uskoro i trebat ću se penjati brežuljkom među lozom pa bih htio imati odmorno stopalo.“

U sklopu biološkog dijela radionice djeca su učila o ljudskom tijelu, anatomiji ljudskog tijela i kostima. U praktičnom su dijelu stetoskopom jedni drugima slušali otkucaje srca, a učenice su znatiželjnima spirometrom očitavale kapacitet pluća. Razgledali su i malu izložbu životinjskih primjeraka.

Na kemiji su mališanima predstavljena tri pokusa od kojih su onaj pod nazivom „Slonovska pasta“ preimenovali u „Vulkan“, a posebno im se svidjela „Crna mamba“.

Bilo je to poučno i veselo poslijepodne za početak ove hladne veljače. Nadamo se da su naši mali prijatelji iz vrtića uživali jednako kao i mi te da ćemo se uskoro ponovno družiti učeći zajedno nešto više o kemiji i biologiji.

Petra Balija, 4. b

Komentari