Piše: Ozana Brkić, 2. b

Predstava „Igra u dvoje“ autora Tita Strozzija i redateljice Saše Broz održala se u četvrtak, 27. siječnja, u dvorani „Domoljub“. „Igra u dvoje“ humorna je drama napisana 1956. godine, a u najnovijem izdanju glume je  Janko Popović Volarić u ulozi strastvenog pisca Sandra i Dora Fišter Toš u ulozi ženstvene, ali i nevjerne Il. Tema predstave vječan je dvoboj i igra žene i muškarca u kojoj su dopuštena sva oružja. Ozbiljni Sandro cijeli je svoj život posvetio pisanju drama i radu na daskama velikih pozornica, ali se prije pet godina zaljubio u Il koja ga je zavela svojom strašću za glumom, šarmom i ljepotom. Par priča svoju ljubavnu priču o problemima braka i emocionalnoj udaljenosti, i to tako što Sandro pokušava pisati novu dramu iste tematike. No, kada se napokon prilagodimo stvarnosti i radnji predstave, dolazi do novog preokreta u kojem glavni glumci više nisu karikature zadanih uloga, već stvarne osobe s istim ljubavnim problemima koji glume opisanu predstavu u predstavi.
Uspješno su zaveli gledatelje i manipulirali njima, ali ne samo njima (to se mora vidjeti!). Definitivno najbolje odigrana predstava „predstave u predstavi“.

Marita Ćopo osmislila je upečatljive kostime. Sandro (Janko) obukao je košulju boje crnog vina, prsluk i kaput, čime je istaknuo svoju ozbiljnost, a Il (Dora) naglasila je eleganciju dugom lepršavom haljinom i crnim šeširom, ali i nepogrešivom glumom kazališne dive.
Tekst koji je glumački par izgovarao bio je zanimljiv, jezgrovit, u nekim trenutcima romantičan i smiješan, a u drugima pak pun nepovjerenja i mržnje.

Ovu predstavu preporučujem svima, pogotovo onima koji nisu ljubitelji kazališta. Ovakva će ih predstava dovesti do ovisnosti zbog koje će svakih nekoliko dana guglati koja će predstava biti sljedeća u njihovoj blizini.

Zahvaljujem Iris Juršetić na pomoći.

Hana Živko

FOTO: Teodora Lukavski / Drava.info

Komentari