Petero gimnazijalaca polaznika dramskog studija Ludens teatra grupe „Hrkalj“ sudjelovalo je 12. svibnja na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Pazinu. Pripala im je čast otvoriti Festival predstavom „Zelena ptica“ koja je sudjelovanje na državnoj razini zaslužila još u travnju na županijskoj razini u Đurđevcu. U Đurđevcu su Petra Lozo (3. b) i Matija Gašpari (3. b) osvojili nagrade za najbolje sporedne uloge, a „Zelena ptica“ osvojila je nagradu za najbolju režiju i za drugu najbolju predstavu.

Nakon odigranih predstava u Spomen-domu u Pazinu kazališni amateri prisustvovali su okruglom stolu i poslušali pohvale i kritike profesionalaca. Prosudbeno povjerenstvo činili su Dubravka Crnojević Carić, glumica, redateljica i teatrologinja, Robert Raponja, kazališni redatelj i pedagog, te Mirta Zečević, glumica. Međutim, Festival još nije gotov. Nakon Pazina Festival seli u Vodice gdje će se od 26. do 28. svibnja održati njegov drugi dio i svečana dodjela festivalskih nagrada.

Članovi su ansambla „Zelene ptice“ Petra Lozo, Jan Barić, Matija Gašpari i Petra Balija (svi 3. b) te Fran Đurašin (2. e), Zvonimir Trgovčević i Mihovil Maloča. Voditelj je Karlo Kučanda.

Petra Balija, 3. b

Komentari