Piše: Bartol Kekez, 2. a

Peti gimnazijski Talent-Show okupio je sinoć u Domu mladih velik broj izvođača i gledatelja.  Ukupno je bilo devet točaka, a žiri su činili ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, profesorice Iva Bolfek i Marina Njerš, pjevač Mihael Bogčev i bivši gimnazijalac Dominik Dedić.

Prvu su nagradu ove godine osvojili Eric Vidović, Luka Varmuž, Doris Hegedušić, Lucija Đaković, Rafaela Čuni, Mihael Kukelšćak i Karla Potroško za a capella izvedbu pjesme Cheerleader Omara Samuela Pasleyja poznatijeg kao Omi. Drugo su mjesto osvojili Karla Potroško i Eric Vidović s pjesmom Family Tree, Karla za vokalnu interpretaciju, a Eric za gitarsku pratnju. Rafaeli Čuni i Mihaelu Kukelšćaku pripalo je treće mjesto za izvedbu pjesme Labrintha Beneath You’re Beautiful.

I ostali su natjecatelji zavrijedili priznanja, tako je nagradu za najbolju interpretaciju osvojio je tamburaški sastav U prolazu. Najoriginalnijom izvedbom proglašena je ona Tihane Mustaf, Mateja Gašparića, Igora Šijaka, Frana Sabolića i Andreja Gregorina, a riječ je o pjesmi Shape Of You Eda Sheerana. Nagradu za najbolje autorsko djelo dobio je Mihael Kramarić za monolog Kod doktora autora Mihovila Maloče. Doris Hegedušić i Luka Varmuž, otpjevali su pjesmu Zašto još volim te i primili nagradu za najbolji debitantski nastup, a publika je najglasnijim pljeskom nagradila Šimuna Benedikta Kopričanca, učenika Osnovne škole „Đuro Ester“, koji se predstavio Beyonceinom pjesmom Listen i bio najmlađi sudionik šoua. Josipa Kolar i Emilija Sinjeri kao klavirska pratnja ostavile su najbolji umjetnički dojam svojom izvedbom pjesme Who’s Lovin’ You grupe Jackson 5.

Večer je bila ispunjena dobrim vibracijama, srećom i, naravno, talentima. Šou se nastavlja i svake se godine očekuje sve veći broj sudionika, zato – prijavite se!

Foto: Ivan Sršić, 4. c

 

Komentari