Pozivamo sve učenike da se uključe u radionice za rad micro:bitovima. Radionice će naizmjenično četvrtkom 8. sat voditi profesori Marko Horvat i Kristina Ledinski, svatko za svoju skupinu učenika. Ovaj će tjedan prvu radionicu održati profesorica Ledinski, sljedeći tjedan profesor Horvat itd. Učenici koji trenutačno ne pohađaju informatiku u redovitoj nastavi, mogu se uključiti u radionicu s profesorom po želji.

Radionica nije namijenjena samo onima koji su već vješti u programiranju, dapače, želi se uključiti one koji još nemaju iskustva i znanja ili one kojima je bilo teško naučiti programirati u C++-u ili Pythonu na redovitoj nastavi.

Riječ je o programibilnim miniračunalima koji služe za stjecanje vještina i znanja u programiranju na vrlo zanimljiv način! Posebnost je da micro:bitovi nisu samo informatička oprema, nego su povezani i s drugim znanostima – mogu mjeriti temperaturu, ubrzanje, imaju ugrađen kompas, emitiraju radiosignale, podržavaju bluetooth (mogu se povezati na mobitel), imaju senzore za pokrete (okretanje, naginjanje)…

Molimo učenike da svoj dolazak najave svojem profesoru na Edmodu ili na e-adrese kristina.ledinski@skole.hr ili marko.horvat36@skole.hr.

Kristina Ledinski, prof.

Komentari