Pišu: Paula Gostović, Adela Klen i Lana Novoselnik

Nastavimo činiti dobra djela za mališane iz „Svitanja“

Ako niste vidjeli ili čuli, u tijeku je humanitarna akcija u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“. Akcija je dosad  bila provedena dvaput: za vrijeme darivanja, prije Božića, i jedan dan pod praznicima. U sklopu akcije 23. prosinca 2016. godine održan je mali koncert u domu „Svitanje“. U koncertu su sudjelovali Lucija Đaković, Karlo Hlevnjak i Andrej Gregorin koji su svirali božićne pjesme i uveselili štićenike Centra. Djeca su bila još veselija kada su vidjela da smo im donijeli i neke poklone (igračke i potrepštine), a koje su sakupili gimnazijalci dobre volje i srca. Drugi dio akcije proveden je 13. siječnja 2017. godine kada smo zajedno sa socijalnim radnicama razvrstale odjeću i odnijele ju štićenicima Centra u njihove domove.

Daljnji tijek akcije zamišljen je kao aktivno i pasivno sudjelovanje gimnazijalaca. U sklopu aktivnog sudjelovanja učenici bi pomagali štićenicima oko učenja i provodili vrijeme s njima, a što bi bilo na obostranu korist (gimnazijalci bi dobili volonterske bodove, a štićenici pomoć pri učenju i nove prijatelje). No, učenici bi pripomagali djeci i oko hrane, odjeće itd. ako to bude potrebno. Prije samog uključivanja u život djece gospodin Milivoj Androlić, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“, održao bi predavanje u kojem bi nas upoznao sa životom djece i radom Centra. Saznali biste puno stvari za koje nikada niste imali priliku čuti i koje do sada niste primjećivali.
Ako želite aktivno sudjelovati u ovoj akciji, naučiti nešto novo, steći novo iskustvo i prijatelje ili jednostavno pomoći, javite nam se. Kako biste se uključili u akciju, potrebno je javiti se na jednu od sljedećih e-adresa: paulagostovic@gmail.com, adela1105.ak@gmail.com, novoana56@gmail.com ili miodrag.maricic@gmail.com.

Javite nam se jer ćete tako zasigurno nekome uljepšati djetinjstvo i učiniti ga sretnijim!

Komentari