Nova, pogotovo mlada lica privlače uvijek učeničku pozornost. Predstavljamo vam mlade profesore koji svoj nastavnički zanat peku baš u našoj školi… uz iskusne mentore

 

“Diplomirala sam francuski jezik i književnost te mađarski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U ovoj sam školi  već gotovo godinu dana i jako sam zadovoljna radom u školi, mentoricom i kolegama. Moja je mentorica profesorica Martina Šifkorn-Labazan. Svojim savjetima puno mi je pomogla, izvrsno surađujemo, a atmosfera je uvijek ugodna. Zadovoljna sam i radom u nastavi, učenici su dobri, trenutačno pripremamo časopis na francuskom jeziku u kojem ćemo objediniti radove učenika i sve aktivnosti vezane uz francuski jezik u kojima su sudjelovali tijekom godine. Veoma sam zadovoljna i suradnjom s kolegama profesorima, svi su veoma korektni i ljubazni.

Što se tiče stručnog ispita, nisam u strahu, ali naravno da postoji određena doza nervoze i neizvjesnosti. Trudit ću se i dati sve od sebe kako bih što uspješnije položila taj ispit te se nadam uspjehu. Na kraju, mogu reći da mi je rad u ovoj školi bio jedno predivno iskustvo i sretna sam što sam ovih godinu dana mogla ovdje provesti.”

Sandra Špoljar, prof. 

“Zadovoljna sam radom u Gimnaziji “Fran Galović”. Učenici su disciplinirani i pokazuju želju za stjecanjem novih znanja. Škola je vrhunski opremljena, ostali nastavnici pristupačni su i spremni pomoći. Smatram da ću u ovoj školi steći dobru praksu za daljnji rad u školstvu.

Profesorica Irena Mlinarević i ja dobro surađujemo. Zahvalna sam joj što je pristala biti mojom mentoricom i time mi pružila priliku da sudjelujem u nastavi Latinskog jezika u vašoj školi. Sa stručnim osposobljavanjem počela sam prije otprilike tri mjeseca i polako se upoznajem s Pravilnikom. Trenutačno se ne bojim stručnog ispita, ali vjerujem da će se strah pojaviti kada se približi vrijeme polaganja. S obzirom na to da je latinski jezik najzastupljeniji u gimnazijama, nadam se da ću nakon položenog stručnog ispita pronaći posao u jednoj od njih.”

                                                                                                                                                                                        Dajana Tuksor, prof

“U Gimnaziju sam došla nedavno pa mi je sve još pomalo novo, ali moram priznati da sam ugodno iznenađena promjenama koje su me dočekale u odnosu na vrijeme kad sam i sama bila srednjoškolka. Škola je modernizirana i opremljena potrebnom tehničkom opremom, zahvaljujući čemu je omogućena veća sloboda i kreativnost u načinu izvođenja nastave. Sve se svodi na same pohvale, ali zaista sam zadovoljna svime i svima: od opće atmosfere kakva je prisutna u školi do – a to je velikim dijelom vezano uz ono prethodno – ljudi koji je čine. Ovdje sam počela raditi tek nedavno, ali aktivnim angažmanom na različitim projektima i inovativnom nastavom neprestano se radi na promicanju škole kao intelektualno-stvaralačke okosnice u društvu i to ne samo da djeluje motivirajuće nego me i podsjeća zašto želim raditi to što radim. Tko bi se na to žalio? Suradnja s mentoricom odlična je: osim što mi pomaže da se što bolje snađem sa svim obvezama, profesorica Delimar inspirativna je predavačica i tip osobe od koje možeš mnogo naučiti te me svojom ljubavlju prema književnosti i jeziku podsjeća zašto sam uopće odabrala baviti se time. Osim toga, sudjelovanje u različitim razrednim situacijama dragocjeno je iskustvo jer mi pruža izravan uvid u razrednu situaciju iz dvostruke pozicije – predavača i promatrača, čime se svakako ostvaruje brže i kvalitetnije učenje i stjecanje iskustva. U svakom slučaju, cijeli proces usavršavanja puno je brži i lakši kad pritom imaš i nekog tko ti može odmah poslužiti kao model ili pak pomoći savjetom i povratnom informacijom.

Stručnog ispita ne bojim se dokle god o njemu ne razmišljam previše, tako da ću nastojati takvo stanje što dulje održati. Zasad sam na dobrom mjestu, a od skorije budućnosti očekujem položen stručni ispit, stalan posao u školi i poneku napisanu dramu iza sebe.”

Ljiljana Logar, prof.

“Moji su dojmovi što se tiče Gimnazije “Fran Galović” i više nego odlični. Jako mi je drago što ću odraditi staž u ovoj školi. Organizacija, red i ponašanje svakog djelatnika škole na najvišem je nivou te je samim time i ugodno raditi u takvom okruženju.

Suradnja s mentoricom, profesoricom Natalijom Šalamon, vrhunska je. Poznajemo se već dugi niz godina, odlično se slažemo i nadopunjemo. Veselim se daljnjoj suradnji.

Što se tiče stručnog ispita, nemam nikakav strah, prvenstveno jer ću na ispit moći izići za godinu dana. Kada dođe vrijeme, sigurno će biti straha, ali sad o tome ne razmišljam.

Vjerujem da ću se nakon stažiranja i položenog stručnog ispita zaposliti u svojoj struci, odnosno da ću raditi u školi kao profesor Tjelesne i zdravstvene kulture.”

Ivan Vrkić, prof.

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Mladi profesori”]

Uredio: Bartol Kekez, 1. a

Komentari