Državno natjecanje u badmintonu održano je u Poreču. Bilo je to kao mali dodatak zimskim praznicima.

U ponedjeljak 26. veljače putovali smo do Poreča. Nakon smještaja u hotelu Albatros održano je svečano otvaranje i posebno uzbudljiv ždrijeb na kojem su ekipe razvrstane u osam grupa po tri.

Natjecanje grupne faze počelo je u utorak ujutro. Iz svake grupe samo su se pobjednici plasirali u četvrtfinale, a ostale su ekipe nakon ručka isti dan krenule nazad kući. Četvrtfinalni mečevi održani su popodne.

U srijedu 28. veljače održani su polufinalni i finalni mečevi, nakon čega je uslijedila podjela medalja i službeno zatvaranje natjecanja.

Naša muška ekipa pobijedila je u grupi i plasirala se u četvrtfinale, gdje su izgubili od ekipe Gimnazijalca iz Zagreba te tako na kraju ostali na podjeli 5. mjesta.

Naša ženska ekipa zauzela je drugo mjesto u grupi. Djevojke su izgubile od vrlo jake ekipe Gimnazije iz Čakovca koja je kasnije zauzela treće mjesto.

Treba napomenuti kako je najbolji rezultat za našu županiju ostvarila ženska ekipa Osnovne škole „Braća Radić“ koja je na kraju bila četvrta.

Na kraju, možemo reći da smo zadovoljni rezultatima. Već i sam plasman na Državno natjecanje znači nam mnogo. Trudit ćemo se da i iduće godine ponovimo taj rezultat, a do tada nas čeka puno vježbanja i igranja badmintona.

Jana Marić

Komentari