Trideset petero članova Geografske grupe predvođeno njezinim voditeljima nastavilo je tradiciju odlične suradnje s aeroklubom „Krila Koprivnice“ koju njegujemo još od 2018. godine. Popodne i večer predzadnjeg dana nastave iskoristili smo za upoznavanje s meteorološkim i fizičkim aspektima letenja, aktivnostima samog aerokluba te nezaobilaznim letenjem motornim avionom i bezmotornom jedrilicom, a potonja je oduševila sve koji su se okušali u letu njome.

Svjedočili smo i dolasku mnogih bezmotornih jedrilica, budući da je ovih dana klub organizator Državnog prvenstva u toj disciplini. Osim društvenih i sportskih aktivnosti, duh zajednice pokazali smo i u pripremanju našeg ručka na otvorenom u čijoj su se pripremi iskazali mnogi učenici, a na licu mjesta posebno naši roštilj majstori predvođeni Petrom Jugom i Josipom Markovićem. Voditelji grupe iskoristili su ovu priliku i već tradicionalno se baš ovdje oprostili s našim maturantima Lovrom Mršićem i Ivanom Delićem, grupašima koji su  četiri godine bili s nama i izrazito doprinijeli radu Grupe.

Da bi nam sve ostalo u trajnom sjećanju, pobrinuo se naš Dinko Blažek koji je uz pomoć drona snimio prekrasne kadrove i video uratke iznad naše Podravine i same Koprivnice:

Od srca zahvaljujemo svim učenicima sudionicima na njihovom dolasku i angažmanu, a posebno našim domaćinima Ninoslavu Dulikraviću i njegovom ocu kojima želimo da se njihov entuzijazam prema letenju nikad ne ugasi. Također, nadamo se da će se možda i neki od naših učenika zaljubiti u taj divan sport te postati dio te divne ekipe. Vidimo se dogodine!

Voditelji Geografske grupe Zvonimir Treščec i Maja Maček Treščec

Komentari