Nakon izuzetnih sportskih uspjeha u prošloj školskoj godini, za što su nagrađeni priznanjima Hrvatskog školskog sportskog saveza , Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije i Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice, naši sportaši i ove godine nastavljaju u istom tempu.

Iako nije lako zadržati drugo mjesto u državi u ukupnom poretku svih srednjih škola u sportu, nadaju se da će im to ipak poći za rukom.

Tako su ove školske godine izborili čak 13 državnih završnica u sljedećim sportovima:kros (djevojke), plivanje (djevojke i mladići), sportski ples (mješovito), badminton (djevojke i mladići), odbojka (djevojke), atletika (djevojke i mladići), rukomet (djevojke i mladići), šah (mladići) i stolni tenis (djevojke).
Najuspješnije ekipe su muška šahovska i ženska rukometna ekipa koji su ponijeli laskavu titulu viceprvaka države.

Ukupno je na državnim natjecanjima nastupilo 92 gimnazijska sportaša dok su na gradskim i županijskim natjecanjima sudjelovalo 140 gimnazijalaca.
Na svim rangovima natjecanja mentori ekipa su bili gimnazijski profesori tjelesne i zdravstvene kulture Ranko Gojković, Damir Radaković, Filip Šalamon, Natalija Šalamon i Marina Tomac-Rojčević te profesor biologije Miroslav Samardžić (badminton).

Autor teksta: Marina Tomac-Rojčević, prof. izvrstan savjetnik

Komentari