Profesori tjelesne i zdravstvene kulture Filip Šalamon i Natalija Šalamon su krajem ožujaka ove godine odradili „job shadowing“ u Gimnaziji Ptuj. Radi se o projektu financiranom od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Gimnazija Ptuj po veličini je slična našoj školi te u njoj predaje pet profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Cilj ove aktivnosti bio je upoznavanje sa tamošnjim obrazovnim sustavom, praćenje rada svojih kolega, usvajanje novih metoda poučavanja te razmjena iskustava i ostvarivanje buduće suradnje.

Prvog smo dana obišli školu te se upoznali sa kolegama i ravnateljem škole koji nas je upoznao sa općim činjenicama te načinom funkcioniranja škole. Tog su dana na nastavi bili samo učenici 4.razreda, dok su ostali imali „Kulturni dan“ u sklopu kojeg su posjetili kazalište u Ljubljani.

Ostala četiri dana pratili smo nastavu, ali se i aktivno uključivali u istu. Pratili smo rad svojih kolega, dobili uvid u njihov sustav praćenja i vrednovanja te dobili ideje o nekim budućim suradnjama.

Jedna od ideja doživjela je i svoju realizaciju na našem „Danu sporta“  28. travnja 2023. kada su nam ptujski rukometaši pod vodstvom profesora Tomaža Zemljića došli na prijateljsku utakmicu.

Veselimo se realizaciji ostalih ideja!

Komentari