Jedan od posljednjih velikih međunarodnih projekata koje provodimo u našoj školi u okviru Erasmus+ KA229 programa dočekao je i gostovanje učenika i nastavnika iz još 5 partnerskih škola u Koprivnicu.
Članovi projektnih timova iz Italije, Portugala, Poljske, Španjolske i Turske pridružili su se učenicima i nastavnicima GFG u provođenju brojnih projektnih zadataka. Zajedno smo učili o načinima na koje možemo poboljšati strategije učenja i poučavanja te brinuti o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Učenici su se okušali u radionicama zdrave prehrane, razgovarali o važnosti čuvanja mentalnog zdravlja te sudjelovali u tradicionalnim i modernim sportskim igrama. Surađivali smo s Ronilačkim klubom Koprivnica, koji nam je ustupio svoje prostorije na jezeru Šoderica, šetali uz Dravu, posjetili Podravku, Rukometni klub Podravka i izrađivali tjesteninu od koprive u društvenom poduzeću KopriVITA. Poveli smo sudionike mobilnosti i na cjelodnevnu izvanučioničku nastavu u Motovun, Žminj i Rovinj. Učili smo tijekom radionica s gostima pa nam je tako dr. Dragica Kramarić govorila o posebnostima i prednostima ronjenja, a gđa Nada Zlatar Lukavski nam je pokazala kako pripremiti zdrave i ukusne napitke od voća i povrća.
Neke od čak 32 zajedničkih aktivnosti koje su se posebno dojmile učenika i nastavnika gostujućih škola bile su gostovanje bivših i sadašnjih gimnazijalaca sportaša, Jana Vuka koji je govorio o ronjenju, zatim trenutnog svjetskog juniorskog prvaka u disciplini “finswimming” Viktora Lovrekovića te Katje Vuković, rukometne reprezentativke. Profesori partnerskih zemalja osobito su pohvalili radionice kemije, biologije, fizike i TZK tijekom kojih su naši učenici nakon priprema s profesorima poučavali svoje vršnjake, članove projektnih timova. Također, Erasmus gosti su posjetili prezentacije i radionice održane na Danu škole.
Nadamo se da će i ovo Erasmus iskustvo svim sudionicima dugo ostati u lijepom sjećanju.

 

Martina Grgac, prof.

Komentari