Učenici naše škole već više godina sudjeluju na međunarodnom natjecanju euroMath & euroScience. Ove godine natjecanje se održalo u Krakowu od 11. do 15. ožujka 2023., a učenici su postigli odlične rezultate. Sudjelovali su: Petra Požgaj, Eva Pavlović, Lovro Golubić, Ana-Marija De Conti, Laura Mesar, Simon Sović i Martin Majerus. Mentorica učenicima je profesorica Bojana Habek koje je ujedno održala i radionicu. Natjecali su se učenici od 9 do 18 godina iz cijele Europe, a ove godine su čak bili i učenici iz Južne Koreje. Naši gimnazijalci okušali su se u 3. kategorije, a to su Math Presentation Competition, Science Presentation Competition i Math & Science Poster Design Competition. Lovro Golubić osvojio je 2. mjesto u kategoriji Science Presentation Competition i pohvalu za dizajn svog postera, a Eva Pavlović i Petra Požgaj osvojile su 2. mjesto u kategoriji Math & Science Poster Design Competition. Osim natjecanja i radionica, organizirana je i matematička konferencija gdje su predavanja držali eminentni europski znanstvenici. Učenici su imali priliku razgledati Krakow te su posjetili rudnik soli  Wieliczka i koncentracijski logor Auschwitz. Vraćaju se kući bogatiji za jedno veliko iskustvo te planiraju sudjelovati i sljedeće godine  Čestitamo im na uspjehu!


Evo njihovih osvrta:
Eva:
Ovo iskustvo mi je bilo odlično i mislim da sam prisustvovanjem stekla nova saznanja, naučila bolje prezentirati i izrađivati plakate te se nadam da ću imati priliku opet sudjelovati.

Ana-Marija:
Bilo je stvarno predivno. Vraćam se u Koprivnicu zadovoljna i puna novih iskustava. Grad je predivan i ekipa se teško zaboravlja. Drago mi je sto sam bila dio ovogodišnje euroMath ekipe i nadam se da se družimo dogodine opet!

Simon:
Euromath iskustvo je bilo prezakon. Upoznao sam neke nove prijatelje i zbližio se sa starima. Krakow je jako lijep grad i veselim se sljedećoj prilici da sudjelujem na euroMathu. Jedina loša strana je to što je moralo završiti.

Lovro:
EuroMath je bio genijalan. Krakow je prekrasan grad i cijelo putovanje je bilo zanimljivo. Upoznao sam nove prijatelje i stekao iskustva koja zadovoljno nosim kući. Čak je i proces izrade prezentacije bio zanimljiv i sretan sam što sam kroz natjecanje i putovanje došao do novih znanja.

Petra:
Bila sam jako uzbuđena zbog putovanja u Poljsku. I sada kada se je sve završilo, nisam nimalo razočarana. Stekla sam nova iskustva, nove prijatelje i najvažnije od svega, zabavila se. Nadam se da ću ponovno imati priliku da sudjelujem na euroMathu s boljim iskustvom i novim znanjima stečenima na ovogodišnjem natjecanju. Iako je sve brzo prošlo, Krakow će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju.

Laura:
Teško je riječima prenijeti kakvo je ovo putovanje bilo. Osim životnog iskustva i novostečenog znanja ovo euroMath iskustvo donijelo mi je i dosta drugih stvari. Zbližila sam se s ljudima i na kraju svega zabavila se na najbolji mogući način. Toliko sam uživala da trenutno jedino o čemu razmišljam je ponovni odlazak na euroMath putovanje.

Komentari