Gimnazijski planinari ponovo nas nisu razočarali predivnim fotografijama, ovoga puta s izleta u Gorski kotar. Uživali su snježnim radostima s nekoliko profesora i ravnateljem, koji su sudjelovali u projektu „CEMLO“, na dvodnevnom izletu kojim je obilježen završetak projektnih aktivnosti.
U subotu 21. siječnja, krenuli smo u snježne pustolovine do Delnica – središnjeg i najnaseljenijeg grada u Gorskom kotaru. Ovo je mjesto oborilo rekord grada na najvišoj nadmorskoj visini sa svojih 698 metara n/V. Uokviren je uzvišenjima Drgomlja, Petehovca i Japlenškog vrha. Laganom šetnjom po gradu došli smo do uzgajališta srna. Ta se atrakcija može pronaći u parku Kralja Tomislava i velika je rijetkost u Europi. Zbog niskih temperatura nismo se dugo zadržavali kod uzgajališta već smo brzo krenuli do još jedne zanimljive atrakcije – velikog klizališta. Iako se nismo okušali u klizačkim sposobnostima, sa zadovoljstvom smo gledali talentirane delničke klizače. Uz njih smo zadivljeno promatrali i skijaško trčanje po kojem je ovo mjesto također dobro poznato. Oko podneva došli smo do smještaja u Petehovcu, najeli se i raspakirali te brzo obukli snježnu opremu i u ruke primili sanjke. Ostatak popodneva proveli smo na sanjkalištu i u kratkoj šetnji do vidikovca. Sanjkali su se i učenici i profesori, izgradili smo iglu i bacali se po snijegu. U večernjim satima svi smo se dobro najeli i uživali u društvenim igrama.

Idućeg dana, u nedjelju 22. siječnja, nakon doručka smo zbog poteškoća na cestama uzrokovanim snijegom nažalost propustili razgled Fužina i Broda na Kupi. Unatoč tome smo kući stigli s veseljem u ranim popodnevnim satima.

Zahvalni smo svim profesorima i ravnatelju na vodstvu, a posebno profesoru Pintariću na organizaciji ovog izleta. Snijeg, grudanje, sanjkanje, bacanje i druženje obilježili su jedan običan siječanjski vikend koji se, kako smo zapisali i u knjigu posjeta vidikovcu, pretvorio u pravu „snježnu priču koja se neće otopiti“.

Kako nam je bilo pogledajte u fotogalerijama i kratkom filmiću!

Ana Vondraček, 2.d

Komentari