Prošlog smo tjedna, u društvu naše pedagoginje, posjetili jedan od najvećih i najkvalitetnijih fakulteta u Hrvatskoj – Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Kako nam se približava vrijeme odabira budućeg fakulteta, omogućen nam je razgled pojedinih laboratorija i zgrade fakulteta uz stručna objašnjenja i opis. Posjetili smo laboratorij za automatiku i robotiku, laboratorij za toplinu i toplinske uređaje, laboratorij za medicinsko inženjerstvo i laboratorij za konstruiranje.

Osim razgleda dobili smo odgovore na mnogobrojna pitanja o studijskim programima, funkcioniranju studija, dodatnim mogućnostima tijekom studiranja, a čuli smo i o iskustvima pojedinih studenata i profesora, odnosno, o fakultetu iz različitih perspektiva.

Iz zgrade FSB-a izašli smo oduševljeni, a malo tko se nije zapitao vidi li se u budućih pet godina na jednom od brojnih smjerova koje nudi ovaj studij. Naši su nam se prioriteti na listi fakulteta izmijenili, a strojarstvo je nekima, u dobrom smislu, promijenilo planove! U svakom slučaju, jedno je sigurno – vidimo se na FSB-u sljedeće godine!

Ela Šprem, 4.d

Komentari