U okviru programa Erasmus+ akreditacije provodi se projekt DIGI WISE u kojem sudjeluje 20 učenika naše škole, a osmislilie su ga profesorice Martina Grgac i Marina Njerš. Tijekom listopada (od 18. do 25. 10.) naši gosti su bili učenici i nastavnici škole Skanör Falsterbo Montessoriskola iz Švedske kod kojih smo mi gostovali početkom školske godine. Švedski učenici su bili smješteni u obiteljima učenika GFG što je bilo veliko novo iskustvo i za goste i za obitelji domaćina. Tijekom tjedna održane su radionice koje su vodili učenici Borna Sočev, Fabian Perošić, Sara Salajpal, Dinko Blažek, Ema Begić i Marko Kovač te profesorice Jasmina Šandor, Natalija Šalamon, Marina Tomac Rojčević, Darija Kivač i Martina Grgac. Icebreaking igre osmislile su Nera Teufel, Danea Rakita, Jana Jelić, Mia Ban i Katja Kalavarić.

Učenici iz Falsterba naučili su raditi u GeoGebri, kako funkcioniraju Microbitovi, kako izraditi digitalnu knjigu i video, te digitalni escape room. Istražili su kako možemo digitalne alate koristiti pri vježbanju i u glazbi i diskutirali o utjecaju digitalnih medija na mlade te kako učinkovito i mudro komunicirati u digitalnom svijetu.

Naši Gimnazijski herzi iskoristili su priliku za snimanje podcasta i za intervju švedskih učenika na gimnazijskom radiju. Podcast pogledajte na poveznici: https://youtu.be/FHeHmI4qRyg

Osim učenja bilo je vremena i za zabavu. Karting na Šoderici, izlet u Pulu i Zagreb te mnogo druženja sigurno će svima ostati u lijepom sjećanju. Nadamo se i daljnjoj suradnji sa švedskom školom.

Marina Njerš

Komentari