Dana 25. listopada 2022. godine Gimnazija „Fran Galović“ ugostila je mališane od 5 godina (2017. godište) iz dječjeg vrtića Tratinčica. Posjetila nas je skupina od 22 Mačića iz objekta Zvjezdica i njihove dvije odgojiteljice, teta Melita (Melita Zemljačanec) i teta Dajana (Dajana Punčikar). Prisustvovali su radionici „Šarene čarolije“ koju je organizirala profesorica Kristina Bukvić s učenicama Rajnom Perošić, Marijom Slobođanac, Lucijom Peroš-Milošević, Lanom Huzak, Josipom Mikulec, Josipom Jušić, Janom Salajec, Ivanom Bosman, Evom Genter i Zitom Zmaić, koje pohađaju drugi razred opće gimnazije.

Radionica je započela ujutro u 8.30 sati.  Najprije smo se upoznali te smo zajedno pogledali jedan pokus. Nakon toga su mališani bili podijeljeni u tri skupine i svaka je skupina gledala, pa čak i sudjelovala u različitim pokusima. Pokusi su bili razne tematike, od crnih mambi i vulkana do gumenih jaja i slonovske paste. Mačići su jedan sat kroz igru i zanimljive priče uživali u zabavnim pokusima, a nakon tolikog truda i rada počastili su se i s pokojim slatkišem. Naravno, obilježili smo trenutak jednom grupnom fotografijom i ispratili Mačiće nazad prema njihovom vrtiću.

Na ovoj smo se radionici mi učenici, a nadam se i naši mališani, dobro zabavili i nadam se pokoju stvar i naučili. Također zahvaljujemo dječjem vrtiću Tratinčica na dolasku na ovu radionicu i veselimo se nadolazećim.

Zita Zmaić, 2.a

Komentari