Dana 25. travnja 2022. godine zainteresirani učenici imali su priliku, u okviru profesionalnog informiranja i usmjeravanja, razgovarati s dr. sc. Antoniom Ressler, mladom hrvatskom znanstvenicom i dobitnicom prestižne stipendije L’Oreal-UNESCO Za žene u znanosti. Gospođa Antonia bivša je učenica naše škole koja tvrdi kako se uvijek vrlo rado vraća svojoj gimnaziji i uvijek ju rado promovira na svakom koraku, a trenutno radi na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na Zavodu za fizikalnu kemiju.

Učenicima je na zanimljiv i izuzetno informiran način predstavila program Fakulteta, studijske smjerove, uvjete upisa, ali i usporedila program FKIT-a  s drugim sličnim studijima. Učenicima je ukratko predstavila i studentski život na fakultetu, studentske aktivnosti, moguće razmjene studenata, kao i različite studentske udruge u koje se studenti mogu uključiti. Pobrinula se da ne ostane sve samo na iskustvu studiranja pa je učenicima predstavila i moguća mjesta zapošljavanja nakon završetka studiranja.

Isto tako, s obzirom na to da je petero naših učenika prvih, drugih i trećih razreda bilo vrlo uspješno na državnom natjecanju iz kemije, gospođa Antonia nagradila ih je s prigodnim nagradama koje je osigurao Fakultet.

Kako je gospođa Antonia iznimno uspješna bivša učenica naše škole, učenicima  svakako može biti odlična inspiracija, ali i primjer kako naša gimnazija priprema učenike za vrlo uspješne i svijetle budućnosti.

Komentari