Nakon natjecanja iz Osnova informatike

U petak 11.3.2022. u Osnovnoj školi “Braća Radić” Koprivnica održano je županijsko natjecanje iz informatike. Natjecanje iz informatike održava se u dvije kategorije – Algoritmi i Osnove informatike. Na natjecanje iz Algoritama su temeljem uspjeha na održanom školskom natjecanju bili pozvani Jakov Gregurić i Mihovil Mađerić, a na natjecanje iz Osnova informatike Dinko Blažek, Marko Kovač, Iva Betlehem, Josip Mikulić, Mario Dergez, Mihovil Mađerić i Matej Podgajski.

Naši programeri prije početka natjecanja iz Algoritama

U kategoriji Algoritmi Mihovil Mađerić je u svojoj skupini seniora (3. i 4. razredi) osvojio prvo mjesto. Jakov Gregurić je drugi u županiji u skupini juniora (1. i 2. razredi).
Kategorija Osnove informatike nema dobnih skupina, a i tu je prvo mjesto osvojio Mihovil Mađerić, drugi je Matej Podgajski, dok je treće mjesto osvojio Dinko Blažek.
Posebno treba istaknuti uspjeh Mihovila Mađerića, maturanta prirodoslovno-matematičke gimnazije. Osim činjenice da je najbolji u županiji u obje kategorije, njegovi su rezultati izvrsni i na ljestvici svih učenika u državi. U kategoriji Algoritmi tako dijeli 20. mjesto, a u kategoriji Osnove informatike ima 11. rezultat u državi. Nažalost, na državno natjecanje se poziva samo osmero najboljih, pa mu je za plasman dalje nedostajalo samo 1.35 bodova.
Čestitke svima koji su sudjelovali i dali sve od sebe!

Marko Horvat, prof.

Komentari