Matematički projektni tim (dio učenika 2.a i 3.a razreda) i ove školske godine ulazi u nove projekte. Pod mentorstvom profesorice Marine Njerš devet učenika 2.a razreda uključilo se u projektni tim projekta Matematičke videominijature, a osam učenika 3.a razreda provodi aktivnosti projekta e-Trigonometrija. Oba projekta su eTwinning projekti i provode se na EU platformi Twinspace.


U projektu Matematičke videominijature sudjeluje 27 škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije. Krajni je cilj projekta snimiti videolekcije iz raznih područja matematike. No prije toga učenici na videosastancima uče jedni od drugih o novim mrežnim alatima za obradu videa. Održano je i online predavanje o sigurnosti na internetu.
Projekt e-Trigonometrija okuplja sedam hrvatskih srednjih škola (Osijek, Knin, Virovitica, Varaždin, Šibenik, Slatina, Koprivnica). Učenici i nastavnici međusobno će razmjenjivati znanja o GeoGebri te na online edukacijama učiti kako se izrađuje GeoGebra aplet. Na prvoj održanoj edukaciji naši učenici Jakov i Lucas iz 3.a educirali su vršnjake o pravilima ponašanja na internetu.
Materijali nastali na obama projektima koristit će se u redovnoj nastavi.

Marina Njerš, prof.

Komentari