Zadnjega dana Europskog tjedna mobilnosti 22. rujna 2021. u aktivan posjet gimnazijalcima stigla su djeca iz dječjeg vrtića Igra. 

Posjetili su nas mališani iz skupine Zmajići u pratnji svojih odgojiteljica Davorke Draganić, Ivane Košćak i fizioterapeuta Andreje Tudić.  

U Gimnaziji su djecu dočekali i kineziološke sadržaje osmislili profesori kineziologije Marina Tomac-Rojčević i Tedi Femec. Na početku zajedničkih aktivnosti sve je sudionike  pozdravio ravnatelj gimnazije Vjekoslav Robotić. 

Prvo smo mališane upoznali s prostorom Gimnazije, a nakon toga su ih profesorice Ines Sertić i Anka Simović upoznale s knjižnicom i s važnosti čitanja. 

Također su pogledali razne enciklopedije, a između ostalog i enciklopediju o ljudskom tijelu kako bi naučili funkcioniranje tijela općenito, a naročito u pokretu. 

Nakon toga su s učenicima 3.f opće gimnazije za sportaše vježbali na igralištu gimnazije. Zajedno su se zagrijavali plešući uz vesele dječje pjesmice, a nakon toga su zaigrali igru s prepoznavanjem boja.

 

U drugome su dijelu učenici Katarina Kerečin, Lovro Rod, Anja Rojčević i Anja Čavljak, sudionici međunarodnog Erasmus + projekta CEMLO, objasnili mališanima osnove orijentacije u prirodi. Djeca su se upoznala sa stranama svijeta, orijentacijom prema objektima, bojama i biljkama (drveću, cvijeću i sl.) te s kompasom. 

Vrhunac edukacije bila je igra “Potraga za blagom” u kojoj su djeca uz pomoć mape prilagođene njihovu uzrastu pronalazila bombone odnosno skriveno blago. 

 

Može se reći da su svi sudionici uživali jer je vladala zaista vesela atmosfera pa je odmah dogovorena i nova suradnja 🙂 

 

Marina Tomac-Rojčević, prof. izvrstan savjetnik 

Komentari