Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala je prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja.

Za vrijeme pandemije, kad su smanjene mogućnosti organizacije i sudjelovanja u kulturnim događanjima na uobičajene načine, čitanje se nametnulo kao jedna od kulturnih djelatnosti kojoj bi trebalo posvetiti više prostora i vremena. Tim povodom mnoge kulturne organizacije i škole diljem Hrvatske osmišljavaju i provode razne aktivnosti poticanja čitanja.

Svoj doprinos obilježavanju Godine čitanja u našoj školi dala su i djeca iz Dječjeg vrtića „Igra“ koji su u srijedu, 22. rujna 2021., posjetili našu školsku knjižnicu. Osim što su prostor knjižnice u trenu ispunili radošću i veseljem, živahna skupina „Zmajići“ bila je raspoložena i za razgovor o čitanju. „Zmajići“ su zainteresirano prelistavali pripremljene enciklopedije o ljudskom tijelu, životinjama, svemiru, leptirima i sl. i obradovali nas svojom znatiželjom.

 

Svojim poletom naši najmlađi još su nas jednom podsjetili koliko je važno započeti s čitanjem od najranije dobi i pokazali da će knjiga i čitanje imati svoju publiku i u budućnosti.

 

Anka Simović, školska knjižničarka i Ines Sertić, prof.

Komentari