Naša volonterska sekcija, kao što je bilo planirano, provela je humanitarnu akciju Pomognite nam da pomognemo drugima te je 6. veljače 2021. g. dostavila sve prikupljeno u donacijama građana Koprivnice, okolnih naselja, učenika i nastavnika škole te dostavila i podijelila obiteljima u malom mjestu nedaleko od Gline, Maji.

Volonteri su svoju petodnevnu akciju, u kojoj je prikupljeno više nego li se moglo očekivati, završili u Područnoj školi Maja, sastavnici Osnovne škole Glina, tako što su podijelili  direktno ljudima gotovo sve prikupljeno u akciji. Prikupljene su stvari za učenike, oprema za nastavnike i školu, kućanski aparati, svježa i konzervirana hrana, odjeća, higijenske potrepštine te dosta igračaka za djecu. Prilikom podjele najsretnija su bila djeca koja su se obradovala igračkama i odjeći koju su sami mogli birati. Našu je akciju došla pozdraviti i ravnateljica OŠ Glina, gospođa Robertina Štajduhar zajedno sa svim učiteljicama Područne škole.

Našu akcija u jednom trenutku prekinuo je dolazak bivše predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović koja je stigla s pratnjom. Nakon što je gospođa  Grabar-Kitarović podijelila učenicima svoje paketiće, dovršili smo svoju akciju i uz pozdrave i želju da sa školom ostanemo u kontaktu i pomognemo nekim drugim akcijama, a ne samo humanitarnima, volonteri su se vratili preko Petrinje, koju su  nakratko razgledali, u Koprivnicu.

Volonteri kojima je ovo bila prva akcija i susret s onima kojima je potrebna pomoć, kažu da im je ovo poticaj za daljnji rad. Volonterska sekcija gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica neće ih iznevjeriti!

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim građanima koji su svojim donacijama pomogli ostvarenju akcije. Naravno, tu je i naš uvijek spremni vozač, gospodin Vinko Perošić, kojemu smo ukrali još jedan slobodan dan i koji se nikada  nije žalio zbog nas; naš ravnatelj, gospodin Vjekoslav Robotić, koji je učinio puno kako bismo akciju proveli u djelo. Zahvaljujemo i profesorici Gordani Međimorec koja je vodila akciju u Križevcima, gdje smo utovarili sve dodatno prikupljeno.  Zahvalu također dugujemo svim volonterima koji su nesebično, u ovim kriznim vremenima, našli snage da pomognu. Na kraju moramo zahvaliti i njihovim roditeljima koji uvijek pokazuju razumijevanje za akcije u našoj školi. Vijest možete pročitati i na stranici OŠ Glina na linku: http://os-glina.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1175&mshow=2770#mod_news

Ovo kratko izvješće završavamo kratkim opisom i dojmovima naše volonterke Tee Salajec, učenice 1.g.

                                                 Za sretnije sutra

Ove subote, 6. veljače 2021. godine,  volonterska skupina Gimnazije „Fran Galović” bila je u mjestu Maja, nedaleko od  Gline, sa željom da pomogne osnovnoškolcima Područne škole Glina i njihovim obiteljima. Proteklih mjesec dana u humanitarnoj akciji skupljale su se potrepštine koje su donirali učenici i profesori naše škole i sakupljeno je više nego što se očekivalo. Nakon dolaska u selo Maja, sve prikupljene stvari odnijeli smo u školsku dvoranu gdje je kasnije sve podijeljeno.  Svaka od nas četiriju, uzela je jednu obitelj te zajedno s njom prošla po dvorani i podijelila sve što im je potrebno. Potrebno im je zapravo sve, a oni kažu da im ne treba ništa. Teško je bilo gledati svu tu djecu i njihove roditelje koji su svoje domove izgubili za dvadesetak sekundi. Iz njih zrači neka posebna dobrota i skromnost.  Školu i učenike, baš  tijekom podjele, posjetila je bivša predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović. Nakon što smo odradile svoj posao, bilo je vrijeme za polazak kući. Kada smo se vraćali, stali smo u centru Petrinje gdje smo vidjeli kakva je zapravo šteta. Prizori uživo, gori su nego kada ih gledamo na televizijskim ekranima. Svakako te prođe neka jeza i shvatiš da si zapravo sretan što imaš krov nad glavom. Nakon ovog iskustva vjerujem da je svaka od nas itekako zahvalna na svemu što ima te da smo spremne za daljnje volonterske pothvate.

 

Komentari