Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u našoj smo Školi tradicionalno već petnaestak godina obilježavali paljenjem svijeća i prigodnim programom. U uvjetima trenutne epidemiološke situacije i činjenice da je 18. studeni od ove godine državni praznik, učenici Škole su ovaj puta skromnije, ali dostojanstveno, odali počast žrtvama i sudionicima Domovinskog rata.

Pod mentorstvom profesorica Gordane Trnski, Katarine Horvat, Maje Maček Treščec, Ane Marije Međimorec te Ana-Marije Martan brojni su učenici izradili slikovne i literarne radove na temu rata i poraća u Vukovaru i Škabrnji koji su izloženi na zidovima prizemlja Škole, a obuhvaćeni su i u kratkom videu na priloženoj poveznici: https://youtu.be/adTMr1MWX6o

Osim toga, učenici 4. g razreda upalili su lampaše u obliku vukovarskog vodotornja koji je iscrtao Viktor Krušelj. Učenički angažman prilikom obilježavanja ove obljetnice popratila je i novinarska ekipa HRT-a.

Ovom prilikom zahvaljujemo učenicima koji su sudjelovali u obilježavanju sjećanja na sve poginule i stradale, a ostale pozivamo da pogledaju prigodni video i izložbu.

Ana-Marija Martan, prof.

Komentari