Mladi planinari Gimnazije  „Fran Galović“ Koprivnica prošli su vikend( 12. 1. 2020.), uz pratnju profesora geografije Zorana Pintarića, krenuli putem Novske.

Novska je pitomi, zapadnoslavonski grad smješten na obroncima Psunja. Nalazi se u Sisačko-moslavačkoj županiji i broji 13 518 stanovnika. Uputili smo se na predivno Novljansko jezero, nedaleko od Novske.

U Novskoj se održavao 22. Zimski pohod Novskim brdom. Mi smo se tamo uputili u ranim jutarnjim satima. Cijela je nedjelja bila vrlo prohladna pa smo se dobro obukli. U Novsku smo došli oko 8:30h gdje su domaćini pripremili doručak za sve sudionike ovog pohoda (oko 500 sudionika). Zatim smo se uputili autobusom do Novljanskog jezera, odakle je započeo pohod k Novskome brdu. Ruta kojom smo hodali duga je čak 16 km, a s obzirom na to, doista smo se i  nahodali. Vidjeli smo jako puno biljnih i životinjskih vrsta. Uz to što smo 5 sati proveli u prirodi, sjajno smo se zabavili, a na kraju i okrijepili vrućom sarmom i toplim pićem. Nakon ručka otišli smo u dragi nam i topli bus te krenuli prema Koprivnici.

Kako nam je bilo, možete vidjeti na snimljenom video materijalu.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti na idućem izletu!

Klara Benšić, 2. g

Komentari