U pratnji ravnatelja Vjekoslava Robotića i profesora Zorana Pintarića mladi školski bend posjetio je Sarajevo te proveo tri dana u druženju sa srednjoškolcima iz Bosne i Hercegovine  i Srbije.

Susret se odvijao u sklopu projekta „zBENDaj“ u Sarajevu od 29. 11. 2019. do 1. 12. 2019.

U nastavku prenosimo dojmove učenice Lucije Rajić.

Volimo maštati o putovanjima i planirati nove pustolovine, volimo putovati i iskusiti svijet, a onda se kasnije s veseljem prisjećamo situacija u kojima smo se našli. Iz Sarajeva nosimo samo najbolja sjećanja, od sunca, kiše do snijega.

Bili smo jako uzbuđeni zbog putovanja za koje nas je pripremala profesorica Darija Kivač. Prije puta bili smo zabrinuti kakvo će tamo biti društvo i atmosfera, nismo znali hoćemo li ćemo se zbližiti s ostalim učenicima. Kad smo stigli, divno su nas ugostili, osjećali smo se dobrodošlo u svakom trenutku. Njihova gostoljubivost bila je ogromna i  nije nam bilo važno kakva je hrana ili hotel u kojem smo odsjeli, bilo nam je bitno da se dobro zabavljamo i družimo.

Učenici iz Sarajeva većinom su bili naši vodiči kroz grad. Pokazivali su nam ljepote grada od Baščaršije do Miljacke. Meni se najviše svidjela Baščaršija na kojoj smo imali priliku vidjeti drvenu fontanu Sebilj i mnoštvo golubova koji su šetali oko ljudi. Napravili smo nekoliko fotografija i uputili se na koncert. Izvođači su bili odlični, ali najveći dojam na mene ostavila je podrška publike i ostalih izvođača. Nismo se poznavali ni jedan dan, no svaki put kada bi netko pogriješio, svi bismo uzviknuli u znak podrške i počeli pljeskati. Najbolji dio putovanja bilo je zajedničko druženje u hotelu. Okupili smo se svi zajedno, Srbi, Hrvati, Bošnjaci, tj. nije bilo nikakve razlike među nama, svi smo zajedno pjevali i družili se dugo u noć.

Zato nije važno koje smo nacionalnosti, podrijetla ili kojim jezikom govorimo, važno je da smo svi dijelili istu ljubav, a to je glazba. Ovo putovanje bilo je jedno od ljepših u našim životima, dijelili smo i dobivali u isto vrijeme. Nikad nećemo zaboraviti Sarajevo i ljude koje smo tamo upoznali te se nadamo novom putovanju u Sarajevo.

        Lucija Rajić, 1.g

Komentari