U utorak 19. studenog učenice četvrtih razreda Angelika-Marija Pejić, Lucija Jaković, Iva Duga i Marija Ferčec sudjelovale su na Konferenciji o nasilju u Zagrebu. Sudjelovali su i učenici drugih škola na području Zagreba i okolice te učenici koji su prošli trodnevnu radionicu Kreativna reakcija na nasilje u travnju ove godine.

Konferencija se sastojala od dva dijela. U prvome su dijelu udruge koje djeluju na području Zagreba predstavljale svoj rad i projekte te objašnjavale kakve sve mogućnosti nude, a u drugom dijelu sudjelovali smo u Forum teatru i radu u grupama. Tu smo izmjenjivali svoja iskustva s ostalim učenicima na temu edukacije o nasilju i njegovu preveniranju te smo predlagali različite ideje o osvješćivanju vršnjaka i odraslih o nasilju.

Predstavile su se: Udruga Zamisli, Udruga Ambidekster klub, Udruga Status M i Centar Luka Ritz.

Radionica nam je donijela novo iskustvo – mogli smo vidjeti koliko su o nasilju osviješteni drugi učenici te smo dobili neke nove ideje kako i sami možemo podići svijest o svakodnevnom nasilju koje se događa oko nas i kako pronaći najbolji način da se ono spriječi i, zaključno, kako se pravilno nositi s različitim oblicima nasilja.

Marija Ferčec 4.g

Komentari