U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u utorak 12. studenoga organizirana je radionica  za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi pod nazivom Matematika je igra!. Radionica je organizirana u sklopu proslave Dana grada Koprivnice i na inicijativu Udruge mladih koprivničkih matematičara.

U svijetu igre dijete se najbolje izražava i uči. Iz tog razloga pripremljeno je mnogo igara s didaktičkim sredstvima, društvene igre, igre memoriranja kao i igre s konkretnim praktičnim i slikovnim problemima. Navedenim se aktivnostima na jednostavan, zabavan i djeci prihvatljiv način pridonosi razvoju matematičkih kompetencija, razvija se pozitivan odnos prema matematici, apstraktno i prostorno mišljenje te logičko zaključivanje.

Radionicu su vodile učenice Dea Kostadinović i Marija Vugrinec iz 4.a te Lucija Benotić, Lorena Galović, Dora Pavlović, Ema Pintarić, Lorna Zbodulja, Nika Stančin i Barbara Džendžo iz 1.c pod mentorstvom profesorica Marine Njerš i Bojane Habek koje su i osmislile zadatke i igre. Sudjelovali su i učenici iz OŠ Braća Radić Koprivnica  i PŠ Josipa Generalića iz Hlebina.

Posjećenost radionici bila je odlična te se tražilo mjesto više. Posebno zanimanje i oduševljenje radionicom pokazala su djeca iz dječjeg vrtića Tratinčica, objekt Zvjezdica, skupina Oblačić s tetom Sunčicom Šanta – Hanžeković.

Posjetitelji radionice upoznali su vedriju stranu matematike i uz igru otkrivali osnovne matematičke pojmove.

 

Marina Njerš

Komentari