Danas se, 13. studenoga, u našoj knjižnici u terminu Čitateljskoga kluba održao sat o tome kako što bolje napisati esej za državnu maturu.  Dobili smo dva ulomka: jedan iz Kafkine Preobrazbe, a drugi iz Salingerova Lovca u žitu (oba su djela esejska u Ispitnome katalogu za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika). Uz pomoć i savjete profesorice Hrvatskog jezika Sonje Delimar dvadesetak je učenika četvrtih razreda u nekoliko skupina radilo na uspoređivanju ulomaka iz gore navedenih knjiga, razgovaralo o poetici ovih djela i zapravo o svemu onome što sam esej državne mature mora sadržavati. Kasnije su zajedno raspravljali o napisanim zabilješkama.

Bilo je ovo vrlo koristan, iako 8., sat koji nikako ne može odmoći, posebice četvrtašima! U planu je još sličnih susreta (ne samo vezanih uz pisanje eseja!) o kojima ćete biti unaprijed obaviješteni – tako da se nadamo da ćemo se skupiti u još većemu broju!

P.S. Također su dobrodošle i ostale ideje za susrete u knjižnici, odnosno susrete Čitateljskog kluba! Ne bojte se predložiti.😊

 

Hana Živko, 4.b

Komentari