Dana 27. rujna 2019. godine održani su koncerti na FUNK-u. Ovo je bio prvi koncert nakon Rocklive Festivala koji se održavao krajem srpnja. Nažalost, na ovaj koncert bend No More Idols nije mogao doći zbog bolesti jednog člana, ali na svu sreću nađena je zamjena, bend Home Conflict, s članovima kojeg smo i razgovarale. Dečki su, iako su „friški“, digli cijeli FUNK na noge svojim punk zvukom. Krah 1573 je krenuo svirati ubrzo nakon Home Conflicta. Iako nije bilo toliko publike da sluša koncert, još uvijek su digli atmosferu i prouzročili moshpit. Zadnji bend koji je nastupao, FNC Diverzant, odlično je zatvorio cijeli koncert svojim zvukom i pokazao što 24 godine sviranja nauče. Iako je najmanje ljudi bilo na Diverzantu, što zbog hladnog vremena i što zbog kasnog sviranja, atmosfera je bila divlja i punkerska. Bilo je više moshpitova i puno mladih lica je došlo na koncert. Nadamo se da će još mladih dolaziti na iduće FUNK koncerte.

Home Conflict

Otkuda ime bendu?

„ Ovaj je bend nastao kao zafrkancija, samo za jednu gažu i nazvali smo se tek toliko Handsome Cunts i onda kad smo krenuli dalje svirat, rekli smo stavit ćemo inicijale HC i tako je bilo Home Conflict.“ (Marin)

Koliko često imate probe i kako to izgleda?

„Svaki vikend dva-tri sata. Izgleda brutalno“ (Marin)

„Nije, daj ne seri! Proba jednom mjesečno čuku vremena.“ (Tihomir)

„A dobro kak zvučimo… Nije, nije šalim se. A dobro, jednom tjedno, ako dođe neka gaža, onda dan il’ dva prije gaže.“ (Marin)

Koja je bila vaša inspiracija za pokretanje benda?

World peace, spasiti svijet! Pa ne znam, ja sam tamburo po gitari i mama me pitala je l’ bi sviro gitaru, ja reko može, upozno sam Tihomira s kojim sam i osnovao bend i ovoga eto… Inače punk rock u duši, ne… To je normala.“ (Marin)

„ Ja sam tu samo zbog novaca“ (Filip)

„On je tu zbog novaca, nije nešto, al’ bar ima za pivu.“ (Marin)

Što ste po horoskopu?

„Bik (Marin), ti (Tihomir) si ovan, ti (Filip) si škorpija.“

FNC Diverzant

Otkuda ime bendu?

Čisto ono nekakva igra riječi. Zgodno nam je zvučalo i stavili smo FNC ispred zbog KUD Idijota. Bili su veliki uzor i to je to. FNC nema nikakvo značenje. Ustvari nama ima nekakvo, al nebitno. Interna spika neka.“

S koliko ste godina oformili bend?

„ S 18. Sad imamo 42, znači već 24 godine.“

Tko piše tekstove?

„ Bero bubnjar.“

Kad ste zadnji put svirali u Koprivnici?

„ To ti je bilo prije 20 godina. U devedesetima, prijašnje tisućljeće. 1998. u Kuglani s This side up i Analenom“

Koji album od nekog benda slušate već dugo?

„ Zadnje Descendentse, Mašinko i Bruce Springsteen – Nebraska.“

Tamara Sinjerec i Lara Horvat, 3.e

Komentari