Udruga Rocklive, jedna od članica Foruma udruga nezavisne kulture, ovog petka 27. rujna u FUNK-u nastavlja s organizacijom koncerata. Drugu koncertnu sezonu otvorit će FNC Diverzant, No more idols i Krah 1573.

Legendarni zagrebački punk rock bend FNC Diverzant neizostavno je ime hrvatskog underground punka. Svojom su glazbom utjecali na niz generacija koje su kroz njihovu glazbu gradile svoj ukus i kreirale vlastiti identitet. Na sceni već više od dva desetljeća, u originalnoj postavi djeluju sve do danas. Svirali su na mnogim koncertima i festivalima među kojima se ističu kultni pulski Monte Paradiso, Orto punk u Sloveniji, Dirty Old festival i Punk romantika. S tekstovima o ljudskoj svakodnevici, ljubavi, problemima i dilemama malog čovjeka te svojim melodičnim i pitkim punk zvukom slove kao jedni od posljednjih punk romantičara ovih prostora.

No more idols je tročlani bend iz Zagreba koji voli putovati, svirati i družiti se s ljudima. Odsvirali su preko 400 svirki u 15 zemalja, odradili 5 turneja po UK i imali zadovoljstvo dijeliti pozornicu sa GBH, UK Subs, Misfits, Adicts, Disorder i drugim bendovima koji im se sviđaju

Krah 1573 je peteročlani varaždinski bend kojeg čine: Zoran Skok, Nikola Drožđek, Denis Roškarić, Nenad Bakliža i Marko Novoselec. Zajedno su počeli svirati krajem 2018. godine, a trenutno su u najvećem kreativnom zanosu i stvaraju novu glazbu. Kažu da je bend nastao kada su shvatili da, unatoč činjenici da slušaju različitu glazbu, mogu spojiti na prvi pogled nespojivo i osnovati bend. Pomiješali su tako malo funka, malo klasičnog rocka, malo psihodelije, malo hard rocka, malo heavy metala, malo hardcorea i puno „krvi, znoja i suza“ na probama – i ispao je Krah 1573. Iako je riječ o novom bendu, popis bendova u kojima su do sada svirali članovi Kraha 1573 (Cold Snap, De La Grande, Apfuken, Blue Entertainment Group, Unless, Klon, Project…), dovoljno govori o njihovoj glazbenoj kvaliteti.

Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Komentari