Učenici sportskih razreda odradili su izvanučioničku nastavu u okviru projekta „Dan sporta i ekologije“.

Jedan od ciljeva svakako je popularizacija bicikla kao prijevoznog sredstva kojim se naši sugrađani sve više koriste.

Dakle, biciklima se krenulo put Šoderice gdje smo kao bazu odredili plažu na početku samog jezera. Napumpali smo školske čamce, uzeli prsluke i prošli obuku pravilnog veslanja s profesoricom Marinom Tomac – Rojčević. Izmiješali smo razrede i formirali trojke koje su istraživale floru i faunu obala Šoderice, prema zadacima prof. Miroslava Samardžića. Pobjednici će biti nagrađeni odličnim ocjenama iz biologije i besplatnim izletom Mladih planinara. Svi ostali bili smo nagrađeni odličnom atmosferom i prekrasnim vremenskim prilikama.

Zatim smo istražujući primjere gradnje na Šoderici razgovarali o održivom razvoju samoga jezera, odnosno učenici su pokušali planirati kakva bi Šoderica trebala biti u budućnosti. Uvod o održivom razvoju s učenicima je odradio Zoran Pintarić. Na odbojci je bilo spektakularnih poena, što znači da su na nastavi tijekom prošle godine učenici odlično svladali osnove ovog sporta, a posebno su se pod budnim i stručnim okom profesora Filipa Šalamona istaknuli odbojkaši 2.f razreda.

Na kraju se svaki razred uključio u školski projekt GIMNAZIJSKO DRVO i posadio po jedan hrast lužnjak na za to planiranom prostoru te su se učenici priključili ideji forestacije naših prostora kako bi sljedećim generacijama ostavili što očuvaniji okoliš. Svako će drvo biti dokumentirano i GPS koordinatama ucrtano na školskoj karti zasađenog drveća.

Zahvaljujemo i djelatnicima PU Koprivničko-križevačke na sigurnoj pratnji do Šoderice i natrag!!!

Voditelji izvanučioničke nastave (Z.P., M.T.R., M.S., F.Š.)

Komentari