Piše: Petra Jakopiček, 3. g

U srijedu su se norijade odvijale diljem Hrvatske, o posljednjem danu nastave više od 30 tisuća srednjoškolaca govorilo se na svim televizijama i pisalo na svim portalima. Neki su poslužili kao primjer nesebičnosti i ozbiljnosti, a neki sramotne nezrelosti. Koprivnički su maturanti pod punim opterećenjem norijanja još od četvrtka navečer i mnogi su s olakšanjem dočekali tu srijedu i završnicu opasnoga življenja.

Službeno opraštanje od škole, razrednika i ostalih gimnazijalaca održalo se 22. svibnja nakon trećeg sata u školskoj dvorani. I ove su godine maturanti svoju razrednu priču i poruku izrazili izborom kostima, glazbe i koreografijom. Nisu izostale ni lijepe riječi razrednicima te prosljeđivanje na mlađe naraštaje razrednih simbola – zastava, kišobrana i sl. rekvizita. Bilo je veselo, no mnogima se potkrala i pokoja suza.

Prvo je nastupio 4. A. Odjeveni u mornarska odijela, zaplesali su na Magazinov hit „Sve bi seke ljubile mornare“. Bilo je i eurovizijskih pjesama „Dancing Lansha Tumbai“ Verke Serduchke, trash hita iz 2006. „Las Ketchup“ i ostalih živahnih ritmova. Pridružio im se 4. C koji im je pravio društvo na očito nezaboravnom maturalcu s „Čekam te u Budvi“.

Zatim je u narančastim zatvoreničkim odorama uz remix skladbe „O fortuna“ ušetao 4. B. Bilo je i karataških obračuna koje su pratili Queenovci s „Bohemian Rhapsody“ i s „I Want To Be Free“, a čule su se i „Kalinka“, „Cesarica“ i „Nerdy“.

Škoti iz 4. C osvojili su dvoranu samim ulaskom, a borben su duh najavili mahanjem mačem. Nakon nadmetanja u tome tko ima bolje plesne pokrete, čuli smo temu iz sitcoma „Princ iz Bel-Aira“, škotski remix Aviciijeva „Wake Me Up“, „We Will Rock You“… Na kraju su sa svojom razrednicom Majom Maček-Trešćec zaplesali kolo.

Matematičari (4. D) i ove su se godine maskirali u životinje, a ova je generacija odabrala pčele. Letjeli su uz zvukove Rimski-Korsakovljeva „Bumbarova leta“, pjesme iz crtića „Pčelica Maja“, a pridružio im se i pčelar – razrednik Marko Vargović. S 4. B razredom zaplesali su kolo.

Jezičari 4. E u kostimima Crvenkapice i vuka zaplesali su valcer „Na lijepom plavom Dunavu“.  Na njihovoj se dancing-play listi našla i Novkovićeva eurovizijska pjesma „Vukovi umiru sami“. Na kraju su zagrljeni pjevali s razrednicom Katarinom Pecek-Britvić i s razredima 4. G i 4. F.

Odjeveni u Super Marija i Luigija, sportaši 4. F razreda prvo su se posložili kao da se spremaju za nogometnu utakmicu uz „Le Champions“, himnu UEFA-e. Bilo je i ritmova „Baby Shark“, PSY-ove „Gentleman“, „Ja sam pauk“, „I’m sexy and I know it“, a završili su s „Znaš li, majko?“.

Kao šećer na kraju, učenici 4. G upali su na pozornicu kao agenti FBI-a uz glazbu trash serije Krim-Tim 2. Plesali su uz „Volim piti“, „Zastavniče Motorola“, a onda su s kolegama iz 4. E i 4. F, ali i sa svima u dvorani, zapjevali pjesmu Plavog Orkestra „Suada“ koji im je poručio da im se tek bliži dvadeseta i neka i dalje uživaju u plesu i pjevanju.

Svim našim maturantima želimo puno uspjeha i sreće! 😊

Komentari