Piše: Ines Kolar, 3. d

Iako je to na prvi pogled nespojiva kombinacija, za mene je to itekako spojivo. Ove sam godine uspjela vrlo dobro uskladiti treniranje i pripremanje za rukomet s učenjem gradiva iz predmeta Hrvatski jezik i to je rezultiralo prolaskom na čak dva državna natjecanja – iz rukometa i iz hrvatskoga jezika. Budući da sam prošla na baš ta dva državna natjecanja, imala sam malu nesreću da su mi se natjecanja poklapala. Unatoč tome, uspjela sam i to uskladiti i na kraju sudjelovati na obama natjecanjima.

Državno Natjecanje iz rukometa održavalo se od 4. do 6. svibnja u Poreču. Sa ženskom gimnazijskom ekipom osvojila sam prvo mjesto uz mentorstvo profesora Marija Požgaja. Nakon toga bio je red na državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika čiji se prvi dan održavanja poklapao sa zadnjim danom državnog iz rukometa. Zbog toga sam se, na povratku iz Poreča, u Zagrebu morala iskrcati iz autobusa koji je ostatak ekipe vozio kući. Ondje me pričekao otac i odvezao me do Tuheljskih Toplica gdje me već čekala moja mentorica, profesorica Sonja Delimar. Iz hrvatskoga jezika osvojila sam 10. mjesto. Na ovom je natjecanju sudjelovala i Marija Novoselec uz mentorstvo profesorice Romane Šutalo i zauzela 6. mjesto. Iako mi je taj tjedan bio vrlo naporan i stresan, ipak sam uspjela sudjelovati i dati sve od sebe na natjecanjima, a uz to i upoznati nove ljude, steći nova iskustva i znanja.

Na kraju, htjela bih zahvaliti svojim mentorima, profesorici Delimar i profesoru Požgaju, a zatim i mojim suigračicama u rukometu bez kojih ne bi bilo zlatne medalje. Naravno, hvala i ravnatelju Robotiću i mojim roditeljima koji su mi omogućili da uspijem doći iz Poreča u Tuheljske Toplice i sudjelovati na obama natjecanjima.

FOTO: Prvakinje Hrvatske

FOTO: Marija Novoselec (4. d) i Ines Kolar (3. d)

Komentari