Piše: Marija Ferčec, 3. g

Nijednu odluku u životu nije jednostavno donijeti, a pogotovo ako je riječ o odluci koja će presuditi o našoj budućnosti, odluci koja će utjecati na naš svakodnevni život i oblikovati ljude koji ćemo postati.

Kako bi ohrabrili učenike osmih razreda, na kojima je teret donošenja odluke o daljnjem školovanju, koprivnički srednjoškolci pripremili su 7. svibnja u Domu mladih program kojim su predstavili Srednju školu, Obrtničku školu i Gimnaziju „Fran Galović“. Program „Mladi za mlade“ već godinama organizira Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ oslanjajući se na potporu školskih knjižničara.

Prva se predstavila naša škola – projektima, izvannastavnim aktivnostima i glazbenom izvedbom. Program su vodili Marko Katinčić i Mihaela Pintar, o projektu LORESU govorile su Lana Varga i Mateja Novak, a Patrik Ivačić pridonio je svojim filmskim uratkom “Mamac”. Obrtnička škola predstavila se završnim radovima svojih učenika različitih smjerova te oduševila – kao i svake godine – novim idejama, mladim nadama i izumiteljima. Kao šećer na kraju Srednja škola predstavila se projektom Erasmus+ i nastupom već dobro poznatog lica koprivničke glazbene scene Erica Vidovića.

Dvorana Doma mladih bila je potpuno ispunjena te je mnogo mladih lica budno i zainteresirano pratilo što im svaka škola može ponuditi, na što ih potaknuti, kako im pomoći i učiniti im obrazovanje kvalitetnijim i lakšim. Na kraju svih programa i sama sam se začudila koliko je prilika nadohvat ruke svakom školarcu, a u to sam se uvjerila i tijekom triju godina pohađanja gimnazije. Naravno, to je moguće samo ako sami pokušamo naći što želimo i volimo raditi, a nakon toga otvorit će se mnoga vrata.

Sadašnjim osnovnoškolcima, a budućim srednjoškolcima i gimnazijalcima želimo puno sreće, pametnih odluka i mnogo hrabrosti u daljnjem obrazovanju te ih pozivamo u našu gimnaziju koja je svake godine bogatija mogućnostima koje mlade ljude tjeraju da budu najbolji što mogu biti.

Komentari