Nagradu SFERICA 2019. godine za najbolje literarne radove učenika srednjih škola na temu Žao mi je, ne dostavljamo u Vašu galaksiju osvojila je Ivana Kos, učenica 3. c razreda Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica. Dobitnica je 2. nagrade.

Nagrađenim učenicima nagrade će biti uručene na svečanoj Skupštini SFere koja će se održati u sklopu najveće hrvatske SF konvencije, SFeraKona, i to u subotu 11. svibnja 2019. g., u 20 sati  u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Društvo SFera (www.sfera.hr) zagrebačko je društvo za znanstvenu fantastiku. Djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu fantastiku u Hrvatskoj te potiče domaće SF stvaralaštvo kulturnim programima poput SFeradionice (radionice kreativnog pisanja), Lekt-SF-Ire (književnog kluba), SF Vintage (projekcije filmova s predavanjima), Žanrovski žrvanj (radionica kreativnog pisanja za učenike srednjih škola), Predavanja u SFeriSFera u ProfiluSfera u Booksi SFeraKon. Osnovni je cilj Društva združiti ljude, prvenstveno djecu i mladež, koje interesiraju znanstvena fantastika i srodni žanrovi (fantasy, nadnaravni horor) te znanost općenito. SFera također dodjeljuje najstariju nacionalnu nagradu za domaća znanstvenofantastična djela – nagradu SFERA. SFERICAMA  od milja se nazivaju nagrade pobjednicima SFerina literarnog i likovnog natječaja za djecu i mlade koje se na SFeraKonu djeci i mladima tradicionalno uručuju ravnopravno i istovremeno kad i odraslima nagrada SFERA.

Dubravka Šutalo-Kovačić, prof.

Komentari