Piše: Marija Ferčec, 3. g

U sklopu Erasmus+ projekta „LORESU“ u Koprivnicu je stiglo dvadesetčetvero učenika i osmero profesora iz Italije, Poljske, Portugala i Španjolske, zemalja koje su partneri GFG-a u projektu. Učenike su ugostili gimnazijalci u svojim domovima. Službeno otvorenje mobilnosti bilo je danas, 29. travnja u 10 sati u multimediji.

Nakon što smo jučer primili goste u svoje domove, s aktivnostima smo počeli već rano jutros. Za početak našeg druženja svi smo se predstavili i pokazali pripremljene kratke prezentacije i videa te proizvode značajne za naše zemlje. U knjižnici smo svi zajedno isprobali različita jela i namirnice koje su donijeli naši gosti iz svojih zemalja.

Poslijepodne smo se uputili u Podravku i saznali o njezinoj povijesti, najpoznatijim proizvodima, ali i koji su joj uspjesi i ciljevi. Proveli smo zatim goste kroz naš grad i pokazali im neke zanimljive, lijepe i važne dijelove Koprivnice. Na kraju smo posjetili crkvu svetog Nikole i dućan obitelji Špičko gdje su nam pokazali kako izrađuju licitarska srca, medenjake, svijeće i druge proizvode.

Dan smo završili odličnom večerom u hotelu „Zlatan“. Sutra nas čekaju novi zanimljivi sadržaji.

FOTO: Marija Ferčec, 3. g

 

Komentari