Piše: Luka Šostarić, 3. f

Na županijskom Natjecanju iz atletike za srednjoškolce, koje je održano u Križevcima 12. travnja, natjecalo se pet ekipa.

Iako su naše gimnazijalke imale jednak broj bodova kao učenice križevačke gimnazije, zbog manjeg broja prvih mjesta osvojile su srebrnu medalju i ostale bez državnog natjecanja. Među njima se istaknula Dorotea Čvagić koja je u skoku uvis zauzela prvo mjesto s uistinu odličnim rezultatom. I Patricia Firšt zasjenila je izvanrednim rezultatom ostale bacačice kugle te osvojila prvo mjesto. Osim njih za Gimnaziju “Fran Galović” borile su se: Ines Kolar (2. mjesto na 100 m), Hannah Vuljak (2. mjesto na 400 m), Sara Delimar (3. mjesto na 800 m), Petra Ivković (3. mjesto na 1000 m) i Patricia Jagustin (2. mjesto u skoku udalj). Štafetu su trčale Ines Kolar, Hannah Vuljak, Sara Delimar i Patricia Jagustin i zauzele odlično drugo mjesto, a rezerve su bile Kaja Sertić i Gabriela Vrabec. Mentor ženskoj ekipi bila je profesorica Marina Tomac-Rojčević.

Koprivnički gimnazijalci “pomeli” su konkurenciju te su se očekivano plasirali na državno natjecanje uvjerljivom pobjedom nad ostalim ekipama. Posebno se izdvojio Martin Vedriš koji je izborio prvo mjesto u skoku uvis skočivši osobni rekord od 184 cm, dok je Albert Rušak “ušetao” u cilj osvojivši prvo mjesto na 800 metara. Ostali dečki bez napora su izborili odlične rezultate. Davor Sinjaković zbog pogreške sudaca morao je ponovno trčati 100 metara, ali je uspio osvojiti zlatnu medalju, kao i Marko Gregurec na 400 m. Benedikt Lazar u skoku udalj osvojio je odlično drugo mjesto, a jednako je uspješan bio i Matija Gerić u bacanju kugle. Erik Erdelji je na 1500 m također osvojio drugo mjesto. Štafetu su trčali Davor Sinjaković na 100 m, Filip Štritar na 200 m, Luka Liklin na 300 m i Marko Gregurec na 400 m te su osvojili prvo mjesto. U ekipi je još sudjelovao Fran Bedeković Arnaut kao rezerva. Mentor muškoj ekipi bio je profesor Mario Požgaj.

FOTO: Luka Šostarić

 

 

 

Komentari