Sljedeći tjedan drugi se put u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a u Hrvatskoj obilježavaju Dani medijske pismenosti. Projektni tim Medijske gradionice pripremio je nekoliko sadržaja za učenike.

  • Pod svakim velikim odmorom (10.25 – 10.45) od 8. do 12. travnja u velikom hodniku učenici mogu pratiti projekciju filmova koji se bave važnim temama s područja medijske pismenosti.
  • U utorak, 9. travnja (9.00 – 10.30) profesorica Ana Đorđić vodit će Filmsku radionicu. Gledat će se i interpretirati nagrađivani kratkometražni filmovi hrvatskih autora. O filmskoj umjetnosti, filmskim izražajnim sredstvima i kinokulturi učimo od jedne od najboljih hrvatskih filmskih metodičarki.
  • U srijedu (14.00 – 15.00) održat će se u učionici 2-017 radionica koju vode polaznici fakultativnog predmeta Medijska kultura. Pokazat će vršnjacima kako analizirati medijske sadržaje.
  • Četvrtak će gimnazijalci uključeni u projekt Medijska gradonica provesti u RTL-u u okviru projekta Djeca upoznaju medije koji su u sklopu Dana medijske pismenosti osmislili organizatori.

tim Medijske gradionice

Komentari