Piše: Tamara Sinjerec, 2. e

Prošlog vikenda (30. ožujka) RockLive je pod okriljem FUNK-a doveo četiri izvrsna benda čiji se glazbeni izričaj kreće u rasponu od postblack metala do screamo i hardcore punka.

Večer je otvorila grupa Senf. Bend čine četvorica simpatičnih Varaždinaca čija je energija odmah osvojila publiku. Prije nastupa imali smo privilegiju porazgovarati s njima (zahvaljujemo organizatorima:)) pa evo što smo saznali.

Otkud naziv bendu?

Po senfu, senf kao senf… Po umaku.

Tko je tekstopisac u Senfu (kao senfu)?

Ivda, naš prijatelj koji sad spava, ali skoro pa svi više-manje. Na prva dva je on, al’ na zadnjem smo više-manje svi.

Kako ste došli na ideju za stvaranje benda?

Pa ideja je zapravo od Ivde, to je nastalo od staroga benda Rectal Destroyer. Svi smo na momente svirali u Rectalu i onda se on raspal. Onda nas je Ivda pozval u bend natrag i to je to – počeli smo svirati.

Koliko dugo nastupate?

Skoro tri godine.

Koji koncert pamtite kao najbolji?

Kak ko… Ne sećam se baš koncerti, čoveče. Ja bi rekel baš najgori, meni iskreno u Wunder vonu, a najbolji zadnji u Zagrebu.

Svirate li prvi put u Koprivnici?

Je, da. Kaj sviramo, je.

Nakon Senfa na pozornicu su se popeli dečki iz koprivničko-varaždinskog benda Mališa Bahat. U njemu sviraju Geč (vokal), Žmer (bubnjevi), Crni (bas) i Domac (gitara). I ti svestrani glazbenici otkrili su nam ponešto o sebi.

Ovo je vaš drugi nastup u Koprivnici.

Da, prvi je bio 2016. isto tu na FUNK-u i isto je sviral Nailed in kao i danas.

U najavi koncerta saznali smo da ste ime bendu dali po internoj šali. Zašto Mališa? Pa još Bahat!

Ja (Žmer) sam se nekad na Facebooku iz zezancije nazval Mališa Bahat, nikakva priča, ono, nije mi se dalo imat svoje ime. To je bilo prije 7-8 let, dok je Facebook tek došel, to jest dok sam ga ja napravil. I kad smo osnovali bend prije tri godine negde, nismo znali kak da se nazovemo i mislim da je Crni iz zezancije rekel Mališa Bahat i tak je nekak ostalo.

Tko piše tekstove?

Većinu ja (Geč), Crni je napisal par i prvi gitarist je napisal jednoga na prvome izdanju, al’ da, većinom ja.

Kako ste se okupili?

Mi smo zapravo i prije bili po bendovima, prije Mališe Bahat. Ja (Žmer) sviram po bendovima već od 2006., 13 godina praktički, a dio nas, ja, Crni i prvi gitarist Sanjin, bili smo u jednom bendu prije skupa i onda kak se taj bend raspal smo hteli nekaj dalje i onda su zapravo on, Jakov i Crni došli na ideju da naprave neki k’o screamo bend pa je nekak’ logično bilo – kako smo ja i Sanjin bili u bendu – da pitaju hoćemo l’ i mi s njima biti.

Koji biste koncert izdvojili kao najbolji?

Na predzadnjoj turneji u Španjolskoj ih je bilo par baš jako dobrih. U Rumunjskoj di je bila prva premjera je isto bilo dosta fora. Negde je manje ljudi, negde više, al dok je dobra zezancija, je svejedno.

Nakon Mališe, zasvirali su Nailed in čiji su članovi Niki, Jajo, Džani i Bobo. Pomogli su pri stvaranju atmosfere za mosh pit koji se nastavio i tijekom nastupa zadnjeg benda AK 47. Koncerti nisu trajali dugo. Iako su svirala četiri benda, sve je završilo oko ponoći i ljudi su polako odlazili svojim kućama. Posjećenost je – kao i obično – bila dosta velika.

Sva četiri benda oduševila su nas svojim performansom i na dobar način agresivnom energijom te s nestrpljenjem očekujemo nove svirke u organizaciji RockLivea.

Bogatu fotogaleriju pogledajte na FB stranici RockLivea.

 

Komentari