Nakon uspješnog otvaranja nove koncertne sezone udruga RockLive (članica Foruma udruga nezavisne kulture) odlučna je u svojem naumu da održi alternativnu scenu u Koprivnici. Nastavljaju sa svojim mjesečnim programom koncerata, te vas pozivaju na koncert 30. ožujka u FUNK-u (prostor u sklopu koprivničkog Kampusa).

Ovog puta dovode četiri benda koji će dignuti Koprivničance na noge, AK47, Mališa Bahat, Nailed in i Senf.

AK47, zagrebački hardcore bend, jedan je od rijetkih bendova koji su ratnih ’90-ih otvoreno kritizirali tadašnju domaću nacionalističku i svjetsku imperijalističku politiku te već oko 20 godina svojim izdanjima i dalje pružaju otpor sistemu i ostaju naše najjače „oružje“ na sceni.

Mališa Bahat, možemo reći domaći screamo bend, nastao je 2015. godine. Odsvirali su mnogo koncerata u Hrvatskoj i izvan nje. Ime za bend Mališa Bahat dobili su iz interne šale koje su se prisjetili u pravom trenutku.

Nailed in četverac je koji prži brzi hardcore punk i već dosta zalazi u power-violence žanr. Glavnu ulogu tu vodi vokal koji ni u jednom trenu ne stoji na mjestu, nego cijelo vrijeme energično trči i skače.

Senf je višečlani vokalno-instrumentalni crossover hardcore sastav s varaždinsko-međimurskim registracijama koji je niknuo na temeljima ugaslih Rectal Destroyer (Agrocore). Započeli su s radom na jesen 2016. te debitirali u Zagrebu u AKC Attack u sklopu već tradicionalnog divljanja radnog naziva “Bödale napadaju”. Sam zvuk može se opisati kao motor hardkora obložen zahrđalim oplatama metala na klasičnoj pank šasiji i kreće se u prosjeku 666 km/h nizbrdo k paklu. Diskografija: Senf s/t EP (2017.), S’e o ničemu i niš o s’emu (2017.) EP, Cinik (2019.) EP.

Program sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

RockLive tim

Komentari