Piše: Petra Jakopiček, 3. g

Županijski LiDraNo održao se 22. veljače 2019. u Domu mladih Koprivnica, a škola organizator bila je Osnovna škola „Đuro Ester“

Ni ova smotra učeničkoga stvaralaštva Koprivničko-križevačke županije nije prošla bez koprivničkih gimnazijalaca koji su nastupili u svim trima kategorijama. Literarnim radovima predstavile su se Rebeka Crnoja i Mia Ljubić (Život se uvijek pobrine za zaplet), dramsko-scenskim nastupima Dora Kuretić (Pjesma za ljubav Nikole Milićevića) i Andrej Gregorin (Bela brv Ivana Horvata Hlebinskog), a u kategoriji samostalnih novinarskih radova do županijske je razine stigao rad Petra Jakopiček Obožavatelji Queena došli na svoje. Uredništvo FRANzinea na Lidranu je predstavljala Marija Ferčec, jedna od urednica.

Dora Kuretić (1. b), Marija Ferčec i Petra Jakopiček (3. g) te Andrej Gregorin (4. d)

Smotra je započela duetom učenica koje su otpjevale Lijepu našu i nastupom zbora škole domaćina, a zatim se predstavio voditeljski dvojac. Uslijedile su pozdravne riječi gospođe Sanje Prelogović, ravnateljice škole domaćina, dožupana Ratimira Ljubića i zamjenice gradonačelnika Melite Samoborec.

Bogat program – dvadesetak scenskih nastupa – potrajao je do 13 sati.

Za svaki je od izraza održan okrugli stol na kojem je povjerenstvo komentiralo radove i obrazlagalo odabir onih koje predlaže za državnu razinu. Prisustvovali smo okruglom stolu za novinarski izraz. Povjerenstvo su činili Zvonimir Markač, urednik portala klikaj.hr, Boris Kralj, novinar RKC-a, i Biserka Knez, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi „Đuro Ester“. Osvrnuli su se na količinu i kvalitetu pristiglih radova te dali učenicima korisne savjete.

Za državni LiDraNo predloženi su novinarski rad Petre Jakopiček i naš školski list FRANzine, i to u digitalnom i papirnatom obliku.

Želimo mnogo sreće svim odabranim mladim glumcima, spisateljima i novinarima naše županije!

Okupljanje
Gimnazijalci u Domu mladih

Komentari