U ponedjeljak, 4. veljače profesorica Mišela Lokotar organizirala je radionicu biologije za učenike četvrtog razreda Osnovne škole „Đuro Ester“. Učenici te škole dolaze svake godine na radionicu sekcije oka i na razne pokuse, pa su tako tradiciju nastavili i ove godine. Suradnja s učiteljima i učenicima Osnovne škole „Đuro Ester“ traje već sedam godina.

Na odrađenoj radionici bila je učiteljica Maja Sinjeri sa svojim razredom. Zajedno s profesoricom Lokotar radionicu je vodila profesorica Kristina Bukvić. Profesorica Bukvić bivša je učenica naše Gimnazije, a danas nastavnica Biologije i Kemije Osnovne škole Kloštar Podravski. Uz profesorice u radionici su sudjelovale učenice 3. g razreda Ena Sabolić, Toma Premec, Lucija Živko i Marija Ferčec.

Osnovnoškolci su nas posjetili u popodnevnim satima kao dio svoje razredne nastave i ovom su radionicom upotpunili svoje znanje. Glavna tema bila je sekcija goveđeg oka koju smo zajedno uspješno odradili, ali uz to ponovili smo građu cijelog čovjekova tijela uz pomoć našeg gimnazijskog modela. Nakon sekcije rješavali smo pripremljene nastavne listiće, crtali i rješavali kratke zagonetke, a zatim su mališani uz našu pomoć izmjerili svoj kapacitet pluća.

Na kraju su mališani potvrdili da bi se vratili ili da su već bili na sličnim radionicama te da rado dolaze ponovo i sudjeluju u aktivnostima u našoj školi. Osjećaju se ugodno i znaju da će naučiti nešto novo i zanimljivo.

Marija Ferčec, 3. g

Komentari