Ovog petka, 8. veljače profesorici Maji Pucić bio je zadnji radni dan u Gimnaziji „Fran Galović“. Moj razred imao je tu sreće da je otprati zadnji sat zadnjeg radnog dana i da joj zahvali na svemu što nas je naučila. Profesorica Pucić bila je mnogo više od nastavnice Likovne umjetnosti te je tijekom svog boravka u našoj školi održala i predavanja o svojem uistinu pustolovnom i zahtjevnom poslu kapetanice broda. Osim što nas je poučavala likovnoj kulturi, upoznala nas je i sa svijetom izvan naših geografskih, ali i misaonih granica te nam uvelike proširila vidike i pokazala kako u životu zaista možemo biti sve što poželimo bez obzira na to otkud dolazimo.

„Za mene ovo je bilo jedno fantastično iskustvo, svakako nešto novo. Svi su me lijepo ugostili i bili susretljivi i topli prema meni i svakako bih ponovila sve što sam ovdje doživjela, i to baš ovdje u Koprivnici u Gimnaziji ‘Fran Galović’“, rekla je profesorica Pucić.

Ovaj je članak naš način da joj zahvalimo i poželimo samo sreću na njezinim sljedećim brodskim, ali i životnim putovanjima.

Marija Ferčec, 3. g

Komentari