Piše: Bruno Dević, 1. g

U subotu, 2. veljače 2019. Mladi planinari Gimnazije „Fran Galović“ uz pratnju profesora Zorana Pintarića uputili su se na planinarenje Kalnikom

Autobus nas je ostavio u selu Kalnik odakle smo pješačili do planinarskog doma gdje smo malo odahnuli i zaputili se na najviši vrh Kalnika Vranilac (643 m). Nakon naporna penjanja i uz povremeno klizanje stijenama Kalnika uspjeli smo osvojiti Vranilac. Iskreno rečeno, teže je bilo sići nego popeti se. Vratili smo se do planinarskog doma gdje nas je čekala vatra, na kojoj smo pomalo umorni i gladni ispekli kobasice i uživali u odmoru. Preporučujemo i kalničke štrukle sa sirom. Nakon toga smo se uputili na utvrdu Veliki Kalnik, na koju zbog strmih stuba nisu baš svi bili željni otići pa su nas gledali sa sigurne udaljenosti.

Uspjeli smo osvojiti ono što prema legendi nisu ni Tatari. Znao je Bela IV. gdje je siguran! Na povratku kući zadržali smo se na ukusnim kolačima u križevačkoj slastičarnici i lagano zadrijemali nakon degustacije raznih torti, ledenog vjetra i sl.

Zahvaljujemo profesoru Zoranu Pintariću što nam je omogućio odlazak na ovaj izlet i priuštio nam pravu avanturu. Jedva čekamo sljedeću destinaciju i osvajanje novih vrhova!

Komentari