Piše: Petra Jakopiček, 3. g

U đelekovečkom Domu kulture „Pajo Kanižaj“ održan je 1. veljače međuopćinski LiDraNo. Domaćin je bila Osnovna škola „Mihovil Pavlek Miškina“ koja je ugostila oko sto pedeset učenika osnovnih i srednjih škola te njihove mentore.

Prevladavali su učenici osnovnih škola, dok je srednjoškolaca bilo manje od deset, uključujući koprivničke gimnazijalce i učenike Obrtničke škole. Djeca su izvodila raznolike scenske nastupe, od vrlo žive recitacije Sanje Pilić Apetit pa do minipredstave o Pipi Dugoj Čarapi.

Naši su se gimnazijalci natjecali u kategoriji literarnog (Rebeka Crnoja, Mia Ljubić i Dubravka Težak), dramskog (Andrej Gregorin i Dora Kuretić; Tina Odobašić bila je prijavljena, no nije nastupila) i novinarskog izražavanja (Marija Ferčec, Nina Hudić, Petra Jakopiček i Tamara Sinjerec). Na županijsku razinu idu Rebeka Crnoja, Mia Ljubić, Petra Jakopiček, Andrej Gregorin i Dora Kuretić.

Županijska Smotra LiDraNo održat će se 22. veljače u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ u Koprivnici. Vidimo se! Očekujemo i veći broj srednjoškolaca.

Komentari