U Gimnaziji „Fran Galović“ održana je 17. siječnja prezentacija Koprivničkog poduzetnika zajedno sa svim provedenim aktivnostima, onima u tijeku, kao i planiranima u budućnosti. Dovoljno da se svatko zainteresiran pronađe u nečemu!

Kako se postaje poduzetnikom i tko sve može pomoći mladim poduzetnicima premostiti sve izazove pri pokretanju vlastitog posla, realizaciji vlastite ideje ili povezivanju s već potvrđenim uspješnim poduzetnicima i poslovnim anđelima, najbolje zna gđa Martina Golčić, CEO (izvršna direktorica) Koprivničkog poduzetnika. Ona je govorila na engleskom jeziku tako da su i učenici prvih razreda sve mogli razumjeti. Pored njih našlo se na predavanju učenika ostalih razreda, a ponajviše maturanata. To posebno ohrabruje jer se najviše u daljnjim kontaktima očekuje upravo od zainteresiranih maturanata.

Nakon više od 45 minuta zanimljivih i motivirajućih prikaza uspješnih ostvarenja u ovoj domeni, a poglavito s mladima – nešto starijim godištima od naših maturanata – najavljen je drugi od ukupno predviđenih triju susreta u idućih mjesec dana.

U travnju mjesecu zainteresirani će učenici imati prilike sudjelovati u 24-satnom hackathonu i vidjeti jesu li među onih opjevanih 2 posto ljudi koji pokreću i mijenjaju svijet!

Kako bi puni smisao ovog projekta suradnje između Gimnazije „Fran Galović“ i Koprivničkog inkubatora bio svima razumljiv, pozivaju se zainteresirani učenici da se idućeg četvrtka, 24. siječnja ponovo okupe u 13:15 sati u multimediji, gdje će im pokretačku zamisao izložiti profesor Maričić.

Prezentacija je završila vrlo značajnom i snažnom porukom generacijama koje ulaze u svijet i na tržište rada, a koju ovdje prenosimo: „Posao dobiva osoba koja ima praktična znanja, a ona sa sjajnim ocjenama za teoriju tek je na drugom mjestu!“

Miodrag Maričić, prof.

Komentari